Crna Kronika

Presuda

Šćepinoj ekipi 38,5 godina zatvora za 17 kila trave

Šćepinoj ekipi 38,5 godina zatvora za 17 kila trave

Boškoviću je oduzeto 18.000 kuna i 7.000 eura, a Ćuziću 13.500 kuna i 1.000 eura

Na Županijskom sudu u Splitu sudac Zoran Matulović okončao je postupak protiv grupe optužene za dilanje, uhićene tijekom akcije “Krilo” u studenom 2008. godine kada ja zaplijenjeno 17 kilograma marihuane prošvercane iz BiH.

Kao prvooptuženi Šćepo Bošković (48) iz Stoca, od kojeg se nabavljala marihuana, dobio je 5 i pol godina zatvora. Šest godina dobio je Željko Čuzić (36) zvani Čuže iz Metkovića koji je angažirao sumještanina Miška Malovoza (36) zvanog Mišo kao kurira koji je vozio kilograme marihuane iz BiH i koji je dobio 4 i pol godina zatvora.

Malovoz je za njega počeo raditi u rujnu kada je Ćuzić već bio pod tajnim mjerama nadzora naloženim od Županijskog suda u Zagrebu na zahtjev USKOK-a. Prema uputama poslodavaca, Malovoz je prepravio prtljažnik svog automobila kako bi imao bunker za drogu, a za prijevoz paketa ukupne težine od po 5 do 11 kilograma je dobivao od 100 do 150 eura po kilogramu.

Travu preuzimaju Mario Bralić (34) iz Kaštel Starog, koji je dobio 3 godine i 8 mjeseci te Ivan Ćupić (30) iz Kaštel Lukšića koji je kažnjen sa 5 godina. Uhićeni su kada je u Ćupićevoj garaži nađeno 5,2 kilograma droge.

Robu za splitsko područje preuzimao je Dean Martedić (25) koji je osuđen na 5 i pol godina, a njegov brat Tonći (31) osuđen je, ali ne kao dio udružene skupine dilera, na 3 i pol godine. Dean Martedić nije priznao kako je bio dio organizirane skupine već je kazao kao je samo jedne prigode naručio i preuzeo četiri kilograma marihuane u listopadu 2008. godine i to zbog duga koji je imao prema jednom “prijatelju” kojeg nije želio imenovati.

Travu je nabavio od Šćepe Boškovića preko Željka Čužića kojeg je upoznao u zatvoru. Također je bio prisutan prilikom dogovora oko kupovine još sedam kilograma. Izajsnio se kako njegov brat Tonči nije imao nikakve veze s ilegalnim poslom već ga je samo trebao prebaciti jednom prilikom u Krilo Jesenice jer nije imao nikoga drugog na raspolaganju.

Njegov brat Tonči u svojoj obrani također je izjavio kako nije znao za posao s marihuanom.

U optužnici protiv Boškovićeve organizacije navodi se još i Josip Vrljić (28), rođen u Nevesinju s prebivalištem u Rijeci koji je dobio 5 godina za dilanje trave na svom području.

Boškoviću je oduzeto 18.000 kuna i 7.000 eura, a Ćuziću 13.500 kuna i 1.000 eura. Od malovoza je osim 2.600 kuna oduzeto i gotovo 7 i pol kilograma marihuane. Osim novca i droge optuženima je oduzeta i hrpa mobitela i SIM kartica, prenosi slobodnadalmacija.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.