Crna Kronika

Ice

Slovencu pritvor zbog 5.000 tableta za proizvodnju metamfetamina

 Slovencu pritvor zbog 5.000 tableta za proizvodnju metamfetamina
Thinkstockphotos/Ilustracija

Jednomjesečni istražni zatvor određen je u utorak u Osijeku 30-godišnjem Slovencu, kod kojega je nedavno pronađeno 5.000 tableta koje sadrže tvar za proizvodnju kristaliziranog metamfetamina poznatog kao "ice" ili "crystal", zbog čega je osumnjičen za proizvodnju i promet drogama.

 

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 30-godišnjem B.J. koji je u tranzitu preko Hrvatske, putujući iz Srbije u Sloveniju, prenosio 5.000 tableta "Rinasek" koje sadrže tvar pseudoefedrin. Ta se djelatna tvar, naime, nalazi na popisu tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, i to kristaliziranog metamfetamina.

U priopćenju se ističe kako ova sintetička droga ima deset puta jače efekte, pogubnija je za korisnike od teških droga poput heroina ili kokaina, a iz spomenute količine oduzetih tableta moguće je proizvesti oko 250 grama navedene droge, koja na ilegalnom tržištu vrijedi oko 150 tisuća kuna.

Sudac istrage zaključio je kako je osumnjičenik ostvario sva obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, zbog čega mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.