Crna Kronika

tužitelj traži zatvor

Osuđeni pedofil iz Poličnika pred sucem radi prikrivanja kaznenih djela maloljetnika

Osuđeni pedofil iz Poličnika pred sucem radi prikrivanja kaznenih djela maloljetnika
Youtube Screenshot

D.Z. (43) iz Poličnika kod Zadra koji je u Gospiću 2012. godine odslužio šestogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja žene i njezinog tada 15 godišnjeg brata, ponovo se našao pred sucem u Zadru

Optužnica Općinskog državnog odvjetništva tereti ga da je od djece otkupljivao i dalje preprodavao ukradene bicikle, odnosno optužuje ga se za ukupno 13 takvih slučajeva koji se klasificiraju kao prikrivanje kaznenog djela, piše Index.

Iako je u četvrtak na sudu rekao kako se ne osjeća krivim, u korist mu nikako ne ide što je ranije već priznao počinjenje djela pa Tužiteljstvo za njega traži bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

Njegov odvjetnik John Matek nimalo ne sumnja da će ga uspjeti osloboditi novih optužbi. „On nema veze s tim krađama. I lani su ga tako optužili da je krao u selu, pa su na sudu te optužbe pale. Znate kako je, on je sad dežurni krivac za sve, tim više što se bavi skupljanjem sekundarnih sirovina“, kaže odvjetnik tumačeći kako upravo na ovakvim slučajevima policija pokušava umjetno 'pumpati' svoje statistike riješenih slučajeva.

Matek kaže kako njegov klijent većinu vremena provodi u Austriji, gdje prema njegovim informacijama zarađuje radom na 'baušteli'. No, svejedno dosta vremena provodi u rodnom Poličniku pored Zadra, u kojem je nakon presude za silovanje maloljetnika vječito pod povećalom susjeda.

Navodno je upravo iz tog razloga, znajući što ga čeka – a sve kako bi javnosti dokazao da ga je višegodišnja robija osvijestila, da se kaje i da se u njegovoj blizini nakon robijanja svi mogu osjećati sigurnima, bio je zatražio da ga se kastrira, što je ujedno bio i prvi takav poznati slučaj u Hrvatskoj.

„Kada  bih se kastrirao dokazao bih  svima da sam svoju grešku platio i da nisam opasan kakvim me smatraju. Ne želim se više nikada  vratiti u zatvor i ne želim više nikada doći u situaciju da me  se sumnjiči za bilo što ili da mi iza leđa šapuću kako sam opasan“, ispričao je novinarima neposredno nakon što je pušten na uvjetno. 

O tom dijelu klijentovog života njegov aktualni odvjetnik nema baš puno informacija, no, ne spori da ovaj ima psihičkih problema, te je i sam zatražio njegovo psihijatrijsko vještačenje.

A psihijatru umjesto na kastriranje poslao ga je i ondašnji ministar zdravstva, Darko Milinović, kao potpisnik odbijenice u kojoj se pedofilu lijepo tumači da bi zahvat koji traži mogao ugroziti njegov život, ali i da bi sve troškove istog, čak i kad bi mu bio odobren – snosio sam. 

Inače, pedofil je priznavao sve što mu se stavljalo na teret – četiri kaznena djela silovanja i dvije bludne radnje, počinjene na štetu maloljetnog momka, odnosno brata svoje također prilično mlade žene.

Iako je suđenje bilo zatvoreno za javnost, novinari su uspjeli doznati da je ženinog brata više puta vezivao konopcem i silovao, i to od dječakove petnaeste godine pa do dobi od 16 godina i osam mjeseci, piše Index.

Ženu, tada 19-godišnjakinju, je također silovao, ali je i tjerao da pruža seksualne usluge muškarcima koje joj je on dovodio. Mušterije joj je nalazio tako što je u novinama i oglasnim pločama te pod brisačima automobila ostavljao oglas u kojem nudi „ugodno druženje sa zgodnom i mladom ženom“.


Reci što misliš!