Crna Kronika

Holi

Prije svetkovine se otrovali alkoholom iz domaće proizvodnje

Prije svetkovine se otrovali alkoholom iz domaće proizvodnje

Najmanje je 40 osoba, većinom iz pakistanske manjinske hinduske zajednice umrlo, a više desetaka ih je prevezeno u bolnicu pošto su se otrovali alkoholom iz domaće proizvodnje samo nekoliko dana prije početka obilježavanja popularne proljetne svetkovine Holi, izvijestila je policija.

Većina žrtava je iz hinduske zajednice čiji su članovi počeli piti u ponedjeljak, tri dana prije održavanja proljetne svetkovine koja se u Indiji proslavlja paljenjem krjesova.

"Ovo se često događa uoči obilježavanja proljetne svetkovine koju proslavljaju pripadnici hinduske zajednice ", rekao je jedan od policajaca iz pokrajine Tando, istočno od Karachija, dodavši da su tada ljudi opušteniji i raduju se svetkovini Holi.

U Pakistanu se sporadično dogode slični incidenti u kojima stradaju siromašni koji konzumiraju alkohol iz domaće proizvodnje budući da je u toj zemlji muslimanskim vjernicima kupnja i konzumacija alkohola strogo zabranjena. Manjinskim zajednicama za kupnju alkohola u ograničenim količinama potrebna je posebna dozvola.

Među 190 milijuna stanovnika u Pakistanu živi samo tri posto nemuslimana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.