Događaji

petak, 18. listopada

Na Sveučilištu znanstveno-stručni skup "Činjenice o klimatskoj krizi - istraživanje, komunikacija i rješenja"

Na Sveučilištu znanstveno-stručni skup

Znanstveno-stručni skup "Činjenice o klimatskoj krizi - istraživanje, komunikacija i rješenja" održat će se u petak, 18. listopada 2024. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

Skup je organiziran u sklopu projekta "Činjenice o klimatskoj krizi – klima.faktograf.hr", posvećenog širenju provjerenih informacija o klimatskim promjenama te suzbijanju klimatskih dezinformacija. Projekt u partnerstvu provode Faktograf - udruga za informiranu javnost, kao nositelj, i Sveučilište u Zadru, kao projektni partner.

Na skupu će biti predstavljeni rezultati medijskog i anketnog istraživanja koji pružaju sliku o prisutnosti i karakteristikama klimatskih dezinformacija u hrvatskom društvu.

Dugogodišnji ratni reporter Boštjan Videmšek održat će plenarno izlaganje o pozitivnim praksama u području suzbijanja klimatskih promjena koje je uočio na svojim putovanjima, a koje je dokumentirao u knjizi "Plan B: Pioniri borbe s klimatskom krizom i budućnost mobilnosti", te o ulozi novinara u komunikaciji klimatskih rješenja.

Program će zaključiti panel diskusija “Interdisciplinarni pristup klimatskoj krizi” na kojoj će sudjelovati znanstvenici, stručnjaci, novinari i predstavnici organizacija civilnog društva.

Cilj skupa je okupiti stručnjake iz različitih područja, donosioce odluka, predstavnike medija, aktiviste, studente i zainteresirane građane kako bi raspravljali o temama vezanim uz klimatske promjene, komunikaciju znanstvenih spoznaja i prisustvo klimatskih dezinformacijama u javnom diskursu.

Poseban naglasak postavljen je na interdisciplinarni pristup te pronalaženje i razmatranje mogućih rješenja za izazove klimatske krize.

Za više informacija, posjetite službenu web stranicu


Reci što misliš!