Crna Kronika

Poštovanje prema životinjama

U Poreču volovi ozlijedili turiste

U Poreču volovi ozlijedili turiste

S ljudima opreza nikad dosta, no oprez nije na odmet niti kada su u pitanju životinje, čak i kada se radi o inače mirnim i pitomim istarskim boškarinima. Naime, jučer se je u Taru za vrijeme održavanja turističke fešte dogodila neobična nezgoda u kojoj je nekoliko ljudi završilo na bolničkom liječenju.

"Jučer, 11. srpnja oko 18.40 u autokampu na području Tara prilikom održavanja manifestacije, 68-godišnjak je upravljao zaprežnim vozilom koje su vukla dva vola. Nakon što je muškarac zaustavio zaprežno vozilo, a 20-godišnja djelatnica pozvala goste kampa da se približe kako bi vidjeli volove, 56-godišnja slovenska državljanka stala je između životinja u namjeri fotografiranja."

U tom su se trenutku volovi uznemirili te nekontrolirano počeli vući zakočena zaprežna kola te su pritom kopitima ozlijedili jednu Slovenku i 68-godišnjaka koji ih je pokušao smiriti i zaustaviti.

"U događaju je uslijed nekontroliranog kretanja zaprežnih kola ozlijeđena i 20-godišnja djelatnica, i gost kampa, 46-godišnji austrijski državljanin te je oštećeno nekoliko kamp kućica."

"Policijski službenici su ubrzo uspjeli zaustaviti vola koji se razvezao i ometao promet. O događaju je izvješteno nadležno državno odvjetništvo te veterinarska stanica radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti. 68-godišnjak i 56-godišnja Slovenku prevezeni su u pulsku bolnicu dok je 20-godišnjoj djelatnici i austrijancu pružena pomoć na porečkoj hitnoj pomoći", rekla je za Rovinj FM glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.