Crna Kronika

Ubojstva

Pokolj u Muenchenu: Osumnjičen 18 -godišnjak njemačko iranskog porijekla

Pokolj u Muenchenu: Osumnjičen 18 -godišnjak njemačko iranskog porijekla

18-godišnji Iranac ubio je 9 osoba u trgovačkom centru Olimpia. 16 ljudi je ranjeno. Tri osobe su u kritičnom stanju. Napadač čiji su motivi nejasni, izvršio je samoubojstvo.

Oko 2,500 policajaca izašlo je na teren, javni prijevoz bio je u prekidu, a građani pozvani da ostanu u kućama. Odgovornost za napad nitko nije preuzeo no simpatizeri Islamske države slave na društvenim mrežama. Vjeruje se da je 18-godišnjak koji je živio u Muenchenu djelovao sam. Danas se u Berlinu sastaje Nacionalno vijeće sigurnosti. Svoju pomoć i potporu Njemačkoj ponudile su SAD, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Šef minhenske policije Hubertus Andrae kazao je da mu je jučerašnji dan bio najteži u životu i karijeri. Drama je trajala oko tri i pol sata...

"...Utvrđeno je da je muškarac u 20.30, počinio samoubojstvo. Na osnovu iskaza svjedoka i analize video materijala utvrdili smo da je riječ o sumnjivcu. Zasad nema dokaza da je u ovo djelo uključeno više osoba.

Osumnjičeni je 18 -godišnjak njemačko iranskog porijekla iz Muenchena.....Imamo tužnu bilancu od 10 mrtvih, uključujući i osumnjičenog....", rekao je šef policije u Meunchenu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.