Biznis

u blizini PO Valentina Klarina Ugljan

Općini Preko odobreno 33.197 eura za povećanje sigurnosti prometa u Ugljanu

Općini Preko odobreno 33.197 eura za povećanje sigurnosti prometa u Ugljanu

Općini Preko odobreno je 33.197,50 eura za povećanje sigurnosti prometa u Ugljanu, odnosno za postavljanje nove signalizacije na dionici ceste D-110 u blizini Područne škole Valentina Klarina Ugljan.

Prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, na temelju zamolbe OŠ Valentina Klarina Preko i opisa opasnog mjesta Policijske uprave zadarske, Općina Preko naručila je izradu „Prometnog elaborata povećanja sigurnosti prometa u raskrižju državne ceste DC 110 u naselju Ugljan” i prijavila se na javni poziv Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

-Elaboratom je predviđeno poboljšanje vertikalne signalizacije, i to postavljanje preventivnih prikazivača brzine i LED prometnih znakova s površinskim osvjetljenjem.

Dionica državne ceste DC 110 je bez zavoja, pa vozači često povećaju brzinu, a u neposrednoj blizini su autobusna stanica i pješački prijelaz kojima se koriste djeca na putu u školu, a u sezoni i brojni turisti koji pješače prema plaži i središtu Ugljana.

Zbog svega toga potrebno je dodatnim mjerama povećati sigurnost prometa za sve sudionike, a posebno za školsku djecu, ističe načelnik Brižić.

Postavljanje nove signalizacije sufinancirat će se iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa u visini od 70 posto troškova, a ostatak iz proračuna Općine Preko.


Reci što misliš!