Biznis

razvoj poslovanja

Stiže i četvrta sezona projekta Uplift

Stiže i četvrta sezona projekta Uplift

Uplift je najveća hrvatska platforma usmjerena razvoju poslovanja mikropoduzetnika te malih i srednjih poduzetnika (MMSP) na čijem radu, znanju i inovativnosti počiva većina hrvatskog gospodarstva.

Treća sezona Uplift akademije sastojala se od 10 modula: Leadership, Digitalna transformacija: Primjenom modernih tehnologija do poslovnog uspjeha, Design thinking u turizmu, Održivo upravljanje destinacijom, Održivi turizam, Ekonomija doživljaja – budućnost razvoja turizma, Platforme i poslovni modeli temeljeni na internetu stvari (IoT), Četvrta industrijska revolucija i industrija 4.0, Posvećenost rastu i rezultatima, Korisničko putovanje. 

Novost u sklopu treće sezone je bio i serijal „Iz prve ruke“. Riječ je o inspirativnim pričama pet uspješnih hrvatskih poduzetnika koji su sa stipendistima podijelili svoje autentične priče.

Gosti predavači su bili: Tomo Ricov (direktor agencije Pepermint i direktor Weekend Media Festivala, event manager, poduzetnik, ugostitelj, DJ), Berislav Marszalek, (osnivač i direktor tvrtke Entrio, najpoznatijeg domaćeg ticketing servisa), Dragana Lucija Ratković Aydemir (utemeljiteljica i direktorica Muze, tvrtke za savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu, povjesničarka umjetnosti, interpretatorica baštine, poduzetnica u kulturi i turizmu), Tamara Babun (vlasnica produkcijske kuće Wolfgang&Dolly, producentica dokumentarne serije „Dulum zemlje“) i Marin Medak (chef, vlasnik kultnog restorana RougeMarin u Zagrebu i Jelsi, focaccerie RougeMarin i mesnice Santoku).

Njihova predavanja dostupna su svima zainteresiranima na stranici uplift.hr

„Doista smo presretni što nas iz godine u godinu Uplifteri uspiju izuti iz cipela svojim idejama i razmišljanjima. Osim što to pokazuje koliko su kao pojedinci inovativni i kreativni, pokazuje i da o turizmu kao strateškoj gospodarskoj grani Hrvatske razmišljaju na potpuno novi i drugačiji način, što nam, sigurna sam, otvara brojne mogućnosti u tom sektoru.

Zato me veseli što mogu reći da s nestrpljenjem čekamo vidjeti što nas sve očekuje u četvrtoj sezoni koju već pripremamo.

Kako svake godine uvodimo novosti u projekt, pa smo tako u ovoj aktualnoj sezoni osim serijala „Iz prve ruke“ pokrenuli i Uplift akademiju+ namijenjenu lokalnim dužnosnicima i službenicima, tako već sad mogu reći da ćemo u četvrtoj sezoni imati novost koja će biti od velikog poslovnog značaja za naše dosadašnje, ali i buduće Upliftere“, kazala je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj. 

Osim što su dobili jedinstvenu edukaciju usmjerenu baš na potrebe malih poduzetnika u turizmu i ugostiteljstvu te uslužnim djelatnostima, stipendisti su dobili i medijsku promociju za svoje poslovanje, kao i mogućnost dodatne edukacije kroz razne sadržaje predstavljene na stranici uplift.hr.

Stranica je dostupna svima, a donosi tematske članke, specijale te pisane i video intervjue s brojnim stručnjacima relevantnima u području edukacije, gospodarstva i turizma. 


Reci što misliš!