Biznis

bolji uvjeti za rad

Grad Benkovac uredio nova dječja igrališta u vrtiću 'Bubamara' i dvorištu škole u Podlugu

Grad Benkovac uredio nova dječja igrališta u vrtiću 'Bubamara' i dvorištu škole u Podlugu
Grad Benkovac

S ciljem kontinuiranog osiguravanja boljih i kvalitetnijih uvjeta za rad predškolske ustanove Dječjeg vrtića „Bubamara“ Benkovac, obnovljeno je i uređeno novo dječje igralište u dvorištu matičnog vrtića u Benkovcu.


Grad Benkovac je u sklopu Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade, prijavio projekt adaptacije i opremanja dječjeg igrališta u dvorištiu matičnog vrtića DV Bubamara Benkovac, u Velebitskoj ulici.

Naime, na igralištu za nogomet i druge aktivnosti unutar dvorišta matičnog vrtića bila je postavljena antistresna gumirana podloga u dijelovima, koja se nakon dugo korištenja i zbog djelovanja vremenskih prilika oštetila te je trebalo radi sigurnosti djece ukloniti.

Ovom adaptacijom i opremanjem igrališta veličine 322 m2, izveli su se pripremni zemljani i betonski radovi, te postavljena nova antistresna podloga i sva potrebna oprema za igru djece sukladno troškovniku radova.
Vrijednost izvedenih radova je ukupno 47.134,38 eura, od čega je 28.220,00 eura (60 %) sufinancirano sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
Grad Benkovac također kontinuirano vodi brigu o uređenju novih dječjih igrališta u naseljima na svom području, pa je tako uređeno i opremljeno potrebnim sadržajima dječje igralište u krugu područne škole u Podlugu.

Djeca i učenici iz naselja Podlug tako su dobili jedan zabavan i koristan prostor za igru i provođenje slobodnog vremena.
Grad Benkovac je prijavio projekt adaptacije i opremanja dječjeg igrališta u Podlugu na javni poziv koji je raspisala Zadarska županija u sklopu Programa za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz proračuna Zadarske županije u 2023. godini.


Ukupni troškovi uređenja i opremanja dječjeg igrališta iznosili su 15.780,99 eura, od čega je Zadarska županija sufinancirala s 9.290,60 eura (60%).
Izvođač radova na uređenju i opremanju dječjeg igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Bubamara Benkovac, kao i radova na uređenju i opremanju dječjeg igrališta u krugu područne škole u Podlugu bilo je poduzeće GT SPORT GRUPA d.o.o. iz Rijeke.
 


Reci što misliš!