Biznis

vrhunska ponuda

U Zadru se predstavlja 21 vinarija Bregovite Hrvatske

U Zadru se predstavlja 21 vinarija Bregovite Hrvatske

Na Zadar Wine Festivalu koji se u petak i subotu, 23. i 24. veljače 2024. godine, održava u Športskom centru Višnjik, sudjelovat će 21 vinarija iz Središnje bregovite Hrvatske.

Predstavit će bogatstvo vinske regije koja obuhvaća vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Pokuplja i Moslavine te Plešivice.

Radionicu o vinima Bregovite Hrvatske u petak u 17 sati vodit će sommelier Josip Orišković. Uz vina autohtonih sorti škrlet i pušipel sudionici radionice moći će kušati i pjenušac te vrhunska vina sorti sauvignon blanc, rajnski rizling, traminac, pinot crni i frankovka.

Vinsku regiju Središnja bregovita Hrvatska odlikuje velika raznolikost tala i sorti grožđa. Klimatski i pedološki uvjeti naročito pogoduju proizvodnji svježih, elegantnih, laganih i pitkih vina, ali i kompleksnih bijelih i crvenih vina te pjenušaca vrhunske kvalitete.

Na zadarskom festivalu Bregovitu će Hrvatsku predstavljati vina koja proizvode vinarije Bolfan, Bedekovich, Šimanović, Litterarii, Griffin Ivančić, Dvanajščak Kozol, Mladina, Kopjar, Štrigova, Horvat, Jakopić, Tomšić, Kojter, Đurinski, Miklaužić, Romić, Glavica, Florijanović, Seletković, Lagena i Voštinić - Klasnić.

Udruga Bregovita Hrvatska regionalna je organizacija za vinsku regiju Središnja bregovita Hrvatska. Njezini vinari nižu velike uspjehe na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima vina. Prošle su godine na Decanteru u Londonu osvojili 95 odličja – 3 zlatna, 29 srebrna i 63 brončana.

 


Reci što misliš!