Biznis

s press konferencije

Zadar Wine Festival donosi još bogatiju ponudu

Zadar Wine Festival donosi još bogatiju ponudu

Budite dio najvećeg Festivala vina u Dalmaciji! Zabilježite 23. i 24. veljače na svojim kalendarima

Uspješna zadarska manifestacija pod nazivom Zadarski vinski festival (Zadar Wine Festival) ove će se godine održati 23. i 24. veljače u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Festivalu je prethodio i niz zanimljivih radionica koje su sve bile popunjene do posljednjeg mjesta.

Zadar Wine Festival 2023. - prvi dan Zadar Wine Festival 2023. - prvi dan

Organizator je najavio da će u odnosu na prethodna izdanja, ovogodišnje biti održano u središnjoj dvorani. 

Razlog – golemo zanimanje izlagača i posjetitelja!

- Imat ćemo prilike kušati vina iz desetak zemalja. Stiže nam stotinjak izlagača od kojih imamo šest izlagača destilata, osam distributera, a sve ostalo su hrvatski vinari koji se dolaze predstaviti samostalno - kaže organizator Ivan Stiblik. 

Očekuje se da će na dvije tisuće četvornih metara izložbenoga prostora posjetiteljima biti ponuđeno oko 700 različitih vina.

Turistička zajednica grada Zadra podržava ovu manifestaciju, kazala je direktorica Iva Bencun:

- Hvalevrijedan projekt i događa se u jako interesantnom dijelu godine. Okuplja vinare na nivou cijele Hrvatske, što na određeni način skreće pažnju na Zadar kao zanimljivu destinaciju. Zadar je po meni logično centar zbivanja, pozicionirani smo jako dobro. Imamo i naše nevjerojatno ''vinsko'' zaleđe. Kada govorimo o cjelogodišnjem turizmu, ova manifestacija i pun pogodak.

Za sve posjetitelje ulaznice za Festival je moguće kupiti po povoljnoj cijeni na https://www.entrio.hr/event/zadar-wine-festival-17475 ili na ulazu na dan Festivala.

U programu će biti organiziran i zanimljiv Prehrambeni kutak s bogatom ponudom što će ju „potpisati“ velemajstori kuhinje Saša Began i Tomislav Karamarko, a cijeli će događaj biti prožet odgovarajućom glazbom. 

U suradnji s Maricomercom posjetitelje očekuje degustacija kamenica u paru s čašom pjenušca. 

Organizator informira izlagače i posjetitelje da im je omogućeno besplatno parkiranje u ŠC-u Višnjik.

Radno vrijeme festivala 23. i 24. veljače 2024. – od 14 do 20 sati.

 


Reci što misliš!