Biznis

kuna nam još fali?

Poznati trgovački lanac ponovo postavio dvojne cijene

Poznati trgovački lanac ponovo postavio dvojne cijene
danas.hr

Već više od pedeset dana u trgovinama, na placu, trgovačkim centrima - građani većinom uoče samo jednu cijenu, onu prikazanu u eurima. Bar bi tako trebalo biti.

U prvim danima 2024. trgovci su počeli uklanjati cijene u kunama i morali smo se brzo priviknuti samo na one u eurima. No, poznati trgovački lanac Lidl, prošlog tjedna kao da se vratio u neka "dobra" stara vremena.

Čitatelji Danas.hr-a kažu kako su se iznenadili kada su ušli u Lidlov dućan i ponovno vidjeli dvojno prikazane cijene.

"Iskreno, šokirao sam se jer mi nije bilo jasno kako odjednom sad opet cijene i u kunama i u eurima. Iako mi se jako teško prilagoditi na euro, morao sam, ali kada sam vidio da su cijene opet u kunama, prestao sam gledati euro. Mislim da je to veliki problem. Neka se odluče, hoće li maknuti ili ostaviti do kraja godine dvojno iskazane cijene" kaže čitatelj Danas.hr.

Odlučili smo se obratiti spomenutom lancu i upitati ih jesu li to uveli na zahtjev kupaca ili je u pitanju nešto drugo.

Iako nije potpuno jasno zašto je zbog toga bilo potrebno ponovno postavljanje cijena u kunama, oni nisu nigdje "prevarili zakon". Naime, članak 10. Zakona o uvođenju eura, kaže da "uvođenje eura i svi postupci i aktivnosti koji iz toga proizlaze provode se na način da se svima osigura što jednostavnije postupanje uz što manje troškova." Upravo to rekli su nam i iz ovog poznatog trgovačkog lanca.

"Lidl Hrvatska je trenutno u postupku implementacije elektroničkih cjenovnih oznaka koje se sukcesivno uvode u sve naše trgovine i na kojima se cijene iskazuju elektronički te samo u eurima. Proces tehničke implementacije elektroničkih cjenovnih oznaka nije moguće odraditi odjednom u svim trgovinama, on će potrajati još određeno razdoblje i nakon njegova završetka će sve elektroničke cjenovne oznake u svim našim trgovinama prikazivati samo iznose u eurima", kažu nam iz Lidla.


Reci što misliš!