Biznis

javni natječaj

U Dubrovniku će 30 mladih i mladih obitelji bespovratno dobiti po 30 tisuća eura

U Dubrovniku će 30 mladih i mladih obitelji bespovratno dobiti po 30 tisuća eura
Grgo Jelavic/PIXSELL

Grad Dubrovnik otvorio je u subotu javni poziv za program 30 x 30, temeljem kojega će 30 mladih i mladih obitelji bespovratno dobiti po 30 tisuća eura, a radi kupnje prve nekretnine – kuće ili stana, odnosno izgradnje ili nadogradnje objekta.

Grad je za taj program u proračunu za ovu godinu osigurao 900 tisuća eura, rok za podnošenje zahtjeva teče od subote, 17. veljače do iskorištenja osiguranih sredstava ili do kraja kalendarske 2024. godine.  

Iz Grada Dubrovnika pohvalili su se kako su prva jedinica lokalne samouprave koja je osmislila vlastiti model sustavne politike rješavanja stambenog pitanja nazvan "Dubrovačka stanogradnja".

 Tako je 39 mladih dubrovačkih obitelji putem modela dodijele stana u dugoročni najam pronašlo svoj dom u Mokošici, a nedavno objavljenim javnim pozivom za davanje u najam šest stanova na području povijesne jezgre šest novih obitelji s više djece nastanit će se u povijesnoj jezgri.

Dubrovnik kontinuirano ulaže u povećanje stambenog fonda u svom vlasništvu te razvija nove mjere kako bi osigurao priuštivo, ugodno i kvalitetno stanovanje za svoje građane, poručili su iz Grada na čijoj se mrežnoj stranici može naći tekst Javnog poziva za dodjelu nepovratnih sredstava u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji.


Reci što misliš!