Biznis

petak

Informativni dan o Erasmus+ sport programu

Informativni dan o Erasmus+ sport programu

Središnji državni ured za šport u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije organizira Erasmus+ sport info dan, koji će se održati u petak, 3. ožujka, u hotelu Westin u Zagrebu s početkom u 10 sati

Na informativnom danu mogu sudjelovati predstavnici neprofitnih športskih udruga i drugih prihvatljivih prijavitelja, kao što su jedinice lokalne i područne samouprave te neprofitne javne odgojno-obrazovne ustanove.

Cilj info dana je podizanje razine svijesti o mogućnostima koje pruža program Erasmus+ sport, te poticanje svih koji udovoljavaju uvjete za korištenje EU potpora za razvoj športa, a dosad je u Hrvatskoj održan dva puta, 2014. i 2015. godine.
 
Najavljujući "Informativni dan o Erasmus+ sport programu" u Središnjem državnom uredu za šport (SDUŠ) ističu da je kroz ovaj program u dvije godine potporu je dobilo deset projekata u ukupnom iznosu od 3.107.796,06 eura.  Predstavnici tih športskih organizacija predstavit će svoje uspješne projekte te će sudjelovati u raspravi i biti na raspolaganju za sve upite zainteresiranih strana.
 
"U prvoj godini mogućnost dobivanja potpore iz Erasmus+ sport programa dobila su dva projekta iz Hrvatske u ukupnom iznosu od 769.999,00 eura, a u 2016. godini ta brojka se već znatno povećala te je sredstva za sufinanciranje dobilo osam programa u ukupnom iznosu od 2.337.797,06 eura", stoji u priopćenju službe za informiranje SDUŠ.
 
Prijave za sudjelovanje na info danu podnose se isključivo putem službenog e-obrasca objavljenog na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja, a svaka organizacija može prijaviti najviše jednog sudionika. Rok za podnošenje prijave je 1. ožujka 2017. u 12 sati.
 


Reci što misliš!