Biznis

Mobiteli

Nokia otvara ured u Zagrebu

Nokia otvara ured u Zagrebu

Nokia Alps Adriatic ime je nove organizacijske jedinice

Predstavnici finske Nokije, svjetskog lidera u proizvodnji mobilnih uređaja, predstavili su svoju novu regionalnu strukturu i najavili skoro otvaranje ureda u Zagrebu. Hrvatskim korisnicima predstavljen je i novi Nokijin internetski servis Ovi za razmjenu internetskih sadržaja mobitelima.

Nokia Alps Adriatic ime je nove organizacijske jedinice, koja uz Hrvatsku obuhvaća Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Austriju i Švicarsku, sa sjedištem u Beču. Početkom lipnja Nokijin hrvatski tim, koji će voditi Atilla Der, počet će djelovati u Zagrebu, a do kraja godine očekuje se i otvaranje ureda.

Martin Pedersen, direktor Nokia Alps Adriatica, predstavo je novu strategiju zasnovanu na razvoju novih internetskih usluga. Istraživanja koja pokazuju da korisnici sve više koriste internet 'u pokretu' potaknula su razvoj internetskih usluga prilagođenih korištenju na mobilnim telefonima. Nove internetske usluge omogućuju korisnicima da u bilo kojem dijelu svijeta na svom mobilnom uređaju koriste navigaciju, slušaju glazbu, gledaju televiziju, igraju igre, snimaju i šalju fotografije te obavljaju sve vezano uz posao.

Predstavljajući novi Nokijin servis Ovi koji omogućuje jednostavno stavljanje i razmjenu sadržaja na internetu pomoću mobilnih telefona, direktor prodaje Nokia Alps Adriatica Atilla Der istaknuo je: 'Danas mobitel gotovo najmanje koristimo za razgovaranje (samo 12 posto vremena), dok najviše šaljemo poruke (37 posto vremena) i koristimo multimedijalne sadržaje (16 posto). Zanimljivo je da prema našoj studiji čak 52 posto vremena korisnici provode pregledavajući podatke, što nam je vrlo dobar pokazatelj u kojem se smjeru Nokia mora razvijati.'

Der se osvrnuo i na stanje na hrvatskom tržištu, istaknuvši da se Hrvatska nalazi među državama koje bilježe najveći rast upotrebe mobilnih telefona u Europi. 'Najprodavaniji modeli u Hrvatskoj su oni klasičnog dizajna i funkcionalnosti iz kategorije Connect . Lani su postignuti sjajni rezultati u prodaji glazbenih telefona nakon lansiranja kategorije XpressMusic, no Hrvatima je isto tako izuzetno zanimljiva linija multimedijalnih proizvoda Nseries. Najprodavaniji model u toj kategoriji je Nokia N95', otkrio je Der.

 


Reci što misliš!