Biznis

Turizam

Dubrovnik i Korčula dobivaju nove hotele s pet zvjezdica

Dubrovnik i Korčula dobivaju nove hotele s pet zvjezdica

U srpnju ove godine prvi će gosti stići u hotel i apartmane 'Radisson SAS Resort & Spa' u Orašcu u neposrednoj blizini grada Dubrovnika

Dubrovačko–neretvanska županija u ovoj će godini turiste dočekati s brojnim novostima. Jedno od najljepših svjetskih turističkih odredišta – Dubrovnik, kao i druga poznata središta poput Cavtata, Korčule, Stona, Orebića, otoka Mljeta, Elafitskog otočja, Visa i drugih, tradicionalno privlače velik broj gostiju. Za njihov dolazak u ovoj godini turistički su djelatnici priredili i dodatne argumente, prenosi Putovnica.net.

Tako će u svibnju svoja vrata gostima otvoriti hotel 'Valamar Lacroma Resort'. Ovaj će hotel imati standard visoke četiri zvjezdice, 385 soba, 16 apartmana, kongresnu dvoranu kapaciteta tisuću mjesta, 7 manjih dvorana, wellness centar površine tisuću četvornih metara te 6 barova i restauranata.

U srpnju ove godine prvi će gosti stići u hotel i apartmane 'Radisson SAS Resort & Spa' u Orašcu u neposrednoj blizini grada Dubrovnika. Objekti će biti kategorije pet zvjezdica. U hotelu će biti 155 soba i 24 apartmana, a u apartmanskom naselju bit će 207 smještajnih jedinica. Naselje, koje se nalazi na mjestu nekadašnjih 'Vrtova sunca', također će imati i bogate sportsko-rekreacijske sadržaje, wellness&spa, nekoliko restauranata i barova, kongresni centar itd.

U povijesnoj jezgri grada Korčule, na istoimenom otoku, u lipnju će prve goste primiti hotel 'Palača Lešić Dimitri'. Radi se o prvom hotelu standarda pet zvjezdica na ovom otoku. Hotel se nalazi u potpuno obnovljenoj povijesnoj palači u centru Korčule i to uza samu rodnu kuću Marka Pola. U njemu je šest luksuznih apartmana te drugi sadržaji za ugodan boravak: wellness&spa, restauranati, kavana itd.

I većina postojećih hotela u ovoj će godini goste dočekati obogaćene ponude te obnovljenih kapaciteta. Jednako tako i sama turistička središta bit će uređenija, spremnija i s novim sadržajima. Tako je početkom veljače, nedaleko gradskih zidina, Dubrovnik dobio garažu sa 711 mjesta. Početkom veljače završena je i prva etapa rasvjete gradskih zidina, a drugi će dio realizacije ovog projekta biti gotov do kraja lipnja. Pritom je važno reći da se iluminacija realizira prema posebno izrađenom projektu te se poštuju pravila i koriste odgovarajuća rasvjetna tijela kako se ne bi oštetili vrijedni povijesni spomenici.

Nakon završetka uređenja obale u Veloj Luci u planu je i uređenje parkirališta, a zasadit će se zelenilo i postaviti rasvjeta i klupe, čime će se oplemeniti središte Vele Luke, poznatog turističkog središta na otoku Korčuli.


Reci što misliš!