Biznis

Pokvareni Toyote Avensisi

Toyota potvrdila: I u Hrvatskoj ima pokvarenih Avensisa

Toyota potvrdila: I u Hrvatskoj ima pokvarenih Avensisa

Toyota je i prije 3 mjeseca s američkog i japanskog tržišta povukla 1,5 milijuna Lexusa, Avalona i drugih modela zbog problema s tekućinom za kočenje i pumpom za gorivo

Japanski proizvođač automobila Toyota povlači 1,7 milijuna vozila sa svjetskog tržišta zbog greške na sustavu goriva. S japanskog tržišta će povući 1,3 milijuna vozila, a iz Sjeverne Amerike, Europe i ostalih tržišta ukupno oko 421 tisuća, objavili su u srijedu.

Prema riječima glasnogovornika Toyota Motor Corp., nije prijavljen niti jedan slučaj automobilske nesreće povezane s problemima. Odbio je komentirati koliko će tvrtku stajati ovo najnovije povlačenje vozila s tržišta.

Toyota je, podsjetimo, prije tri mjeseca s američkog i japanskog tržišta povukla 1,5 milijuna Lexusa, Avalona i drugih modela zbog problema s tekućinom za kočenje i pumpom za gorivo. U kolovozu su povukli 1,33 milijuna Corolla i Matrixa zbog problema s motorima, a 2009. čak 10 milijuna automobila zbog problema s podlošcima za noge, sustavom kočenja i papučicom za gas, prenosi 24sata.hr .

Iz hrvatskog predstavništva Toyote potvrdili su da su pronašli kvar na neutvrđenom broju modela Avensis. Marko Benvin, iz hrvatskog predstavništva Toyote, rekao je za Dnevnik.hr da će pozvati vlasnike tih modela u servis kako bi im besplatno uklonili kvar na autu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.