Biznis

Kupaca ima

Novi list se prodaje?

Novi list se prodaje?

Već se mjesecima priča o tome da se prodaje Novi list, a prema novim informacijama koje objavljuju e-Novine, čini se da postoji i ozbiljan kupac. Naime, kako je sinoć objavljeno na portalu e-Novine osoba koja je "zagrizla" da kupi Novi list u bliskim je partnerskim vezama s Ninoslavom Pavićem, vlasnikom EPH, no kako e-Novine doznaju od osoba bliskih upravi Diokija traju pregovori i sa Styrijom.

Kako god bilo, prema njihovim informacijama direktorici Novog lista Nataši Mijačiki naloženo je da spremi dokumentaciju za dubinsko ispitivanje stanja u firmi. Portal piše kako im iz Diokija do zaključenja teksta nisu odgovorili na upit, a na telefonske pozive nije im odgovarala niti direktorica.

Kao razlog prodaje Novog lista navodno su veliki dugovi Diokija, čija Uprava želi prodati Novi list dok se Ježić tome protivi. Nedavno je Dioki objavio kako je u 2010. godini zabilježio gubitak od 239 milijuna kuna.

Podsjetimo, Ježić se zbog afere HEP, odnosno prodaje struje po znatno jeftinijoj cijeni Diokiju te kredita koji mu je HEP odobrio nalazi u zatvoru od 9. prosinca. Istražni zatvor određen mu je do 5. ožujka. Oduzeta mu je i putovnica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.