Biznis

Prosvjed mljekara

Obustavljena isporuka mlijeka

Obustavljena isporuka mlijeka

Kud s mlijekom? Dijelit će ga građanima, a viškove - baciti!

Kao što su i najavili, nezadovoljni mljekari prekinuli su isporuku mlijeka. Mljekari ne odustaju od svog zahtjeva da se otkupna cijena mlijeka poveća na 4,05 kuna po litri, s dosadašnjih 2,40 kuna po litri.

 

Kud s mlijekom? Dijelit će ga građanima, a viškove - baciti! Budući da ga javno ne smiju dijeliti, građane su pozvali na svoje farme.

Ministar Tihomir Jakovina iz Istre je tijekom vikenda apelirao na strpljenje do sastanka Savjeta za mlijeko ove srijede i rasprave o odnosu farmera i otkupljivača mlijeka. Istaknuo je da je pronađen niz mjera kako bi se pomoglo sektoru, a i otkupljivači su spremni na ustupak.

"Kroz ove mjere koje smo prezentirali, ali i kroz ono što su najavili sami otkupljivači s porastom otkupnih cijena od 15 lipa, proizvođači će na neki način morati biti zadovoljni i naći tu svoju mogućnost proizvodnje", poručio je Jakovina.

U Koordinaciji udruga proizvođača, njih 27, ministrovim najavama ne vjeruju, kaže predsjednik kriznog stožera mljekara Antun Laslo. "Vidite da se ministar uopće do sada nije udostojio da sazove sjednicu koja je već trebala biti pa je otkazana. Problem na žalost funkcionira takav kakav je od veljače", ističe Laslo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.