Biznis

Gastech forum

Vrdoljak u službenom posjetu Južnoj Koreji i Japanu

Vrdoljak u službenom posjetu Južnoj Koreji i Japanu

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak boravit će od danas do utorka u Južnoj Koreji, dok će od utorka do petka posjetiti Japan.

Tijekom boravka u Južnoj Koreji, sudjelovat će na dvodnevnom Gastech forumu, koji će se održati danas i sutra u Seulu.

Gastech forum jedan je od vodećih međunarodnih događaja u području plinske te LNG industrije. Forum okuplja najveće svjetske energetske stručnjake, a namijenjen je njihovu povezivanju i suradnji u rješavanju ključnih strateških izazova energetskog sektora.

Jedna od važnijih tema o kojima će se raspravljati na Gastech forumu, obzirom na plan izgradnje LNG terminala u Hrvatskoj, bit će i veliki projekti LNG terminala koji zahtijevaju složenu, međunarodnu financijsku i ulagačku suradnju.

LNG terminal na Krku prelazi okvire Hrvatske te je važan za Europu, jer će se preko njega plinom opskrbljivati i zemlje srednje Europe koje nemaju izlaz na more (Mađarska, Austrija, Slovačka, Češka), a mogućnost pristupu plina iz LNG terminala imat će i druge susjedne zemlje.

Tijekom boravka u Japanu ministar Vrdoljak održat će niz sastanaka s potencijalnim ulagačima u energetske projekte, s posebnim naglaskom na termoelektranu Plomin C.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.