Politika

u nedjelju

Ivan Vrdoljak izabran za predsjednika HNS-a

Ivan Vrdoljak izabran za predsjednika HNS-a
Press

Ivan Vrdoljak ponovno je u nedjelju na 15. Saboru Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) izabran za predsjednika stranke, a obraćajući se delegatima, rekao je da će politika HNS-a biti biti politika rezultata i suradnje.

Za njega je glasalo 653 delegata, a 25 glasova bilo je nevažećih. Za zamjenika predsjednika izabran je Predrag Štromar, a za potpredsjednike Marija Puh i Ivan Gulam.
 
"Današnje glasanje bilo je odluka za novu odlučnu politiku Hrvatske, za novu odlučnu politiku HNS-a i za ljude koji će tu politiku provoditi", rekao je Vrdoljak zahvalivši se članstvu na povjerenju. Naglasio je da su danas na Saboru zacrtali jasne ciljeve i projekte te se obavezali da će HNS građanima donositi rezultate i bolju Hrvatsku i bolju pristojnu politiku.
 
"Naša politika je politika rezultata i suradnje sa svima koji nam mogu pomoći da pomognemo školi, da nađemo novi posao, dovedemo investitore, ubrzamo reforme pravosuđa i uprave. Naš konačni cilj je uspjeh Hrvatske", istaknuo je.
 
Obraćajući se članovima HNS-a prije glasanja, Vrdoljak je iznio najvažnijih pet projekata za koje će se zalagati: Hrvatsku zemlju znanja, razvoj kreativne industrije zemlje, potpunu realizaciju Industrijske strategije Hrvatske te čovjeka u centru politike njegove stranke. Istaknuvši kako želi da HNS nastavi promjene, da postavlja nove obrasce i standarde u politici, rekao je i da ih građani već prepoznaju kao nositelje nove politike i politike konkretnih rezultata.


Reci što misliš!