Biznis

Najave

Sutra u Varaždinu počinje 6. Sajam obnovljivih izvora energije CRO ECO ENERGY EXPO 2015

Sutra u Varaždinu počinje 6. Sajam obnovljivih izvora energije CRO ECO ENERGY EXPO 2015

Sajam će biti otvoren do nedjelje 29. ožujka, a ulaz na sajam za posjetitelje će biti besplatan

Testne vožnje električnih automobila, zanimljiva predavanja, prezentacije i radionice te bogata ponuda izlagača su ono što čeka posjetitelje na 6. Sajmu obnovljivih izvora energije CRO ECO ENERGY EXPO 2015, koji se otvara sutra u petak 27. ožujka u 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani uz Dravu u Varaždinu.

Sajam će biti otvoren do nedjelje 29. ožujka, a ulaz na sajam za posjetitelje će biti besplatan.

Na Sajmu će se predstaviti 30-ak izlagača vrlo raznolike ponude tako da će posjetitelji imati prilike razgledati i informirati se o širokom području korištenja obnovljivih izvora energije u poslovanju, ali i svakodnevnom životu.

Na sajmu će biti izložena i električna vozila, a posjetitelji će ih moći i isprobati voziti na prostoru ispred i oko dvorane. Ova informacija posebno je zanimljiva s obzirom da su Ministarstvo okoliša i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavili kako će sufinancirati nabavu električnih, plug-in hibridnih i hibridnih vozila i to u u iznosima od 30.000 do 70.000 kuna po vozilu.

Osim izložbenog dijela, posjetitelje sajma očekuju predavanja i prezentacije. U petak, 27. ožujka, nakon svečanog otvorenja koje će se održati u 10 sati, Regionalna energetska agencija Sjever organizirati će predavanja stručne tematike.

Istog dana u poslijepodnevnim satima posjetitelje očekuje još jedno zanimljivo i malo drugačije predavanje. Tema predavanja bit će projekt Ujedinjenih naroda kojim se pomoglo stanovnicima koji žive u planinskim područjima u Tadžikistanu da izgrade solarne sisteme za toplu vodu, čemu su ih učili predstavnici UNDP-a Hrvatska. Više o projektu u petak 27. ožujka u 16 sati reći će jedan od voditelja projekta, Zoran Kordić.

U subotu, 28. ožujka, s početkom u 10 sati, na rasporedu su predavanja namijenjena široj publici s ciljem da im se približe mogućnosti uštede u domaćinstvu putem korištenja obnovljivih izvora energije.

Radno vrijeme sajma je u petak i subotu od 9 do 19 sati te u nedjelju od 9 do 15 sati.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.