Biznis

Usporedba ovogodišnjih i lanjskih cijena

Udar na vozače: Kasko skuplje i za 50 posto

Udar na vozače: Kasko skuplje i za 50 posto

Vozači koji se ove godine odluče zaštititi od nezgode kasko osiguranjem morat će za to zadovoljstvo izdvojiti znatno više nego lani. Prema dostupnim podacima, police kasko osiguranja poskupjele su do 50 posto, saznaje N1info

Usporedba ovogodišnjih i lanjskih cijena pokazuje da su police kaska skočile i do 50 posto. Tako se, primjerice, cijena punog kaska za novi Golf (1,6 TDI) s 50-postotnim bonusom u Croatia osiguranju kreće oko 3.350 kuna dok je prošle godine iznosila oko 2.550 kuna.

Osiguratelji opravdavaju poskupljenja činjenicom da je već dulje vrijeme autokasko donosilo gubitke osiguravajućim društvima budući da je bilo više šteta nego uplaćenih premija.

'Osiguravateljska industrija u Hrvatskoj godinama se nosi s neprofitabilnošću u segmentu kasko osiguranja koja se tolerirala krosfinanciranjem s obveznim osiguranjem autoodgovornosti te smo korigirali cijene kasko osiguranja. S obzirom na to da su u obveznim osiguranjima premije strmoglavo pale zbog liberalizacije tržišta, pritisak niskih cijena kasko osiguranja u industriji nije u skladu s održivim i odgovornim poslovanjem, stoga je bilo nužno uskladiti cijenu i vrijednost proizvoda', odgovorili su na upit tportala iz Croatia osiguranja, naše najveće osiguravajuće kuće.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.