Biznis

Slavljenički postav

18 godina akcije "Kupujmo hrvatsko"

18 godina akcije

Povodom obljetnice još jednom je naglašena važnost u očuvanju domaćih proizvoda i radnih mjesta

Dobro poznata akcija Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" obilježava 18 godina od promocije hrvatskih proizvoda u zemlji i nozemstvu.

Povodom obljetnice još jednom je naglašena važnost u očuvanju domaćih proizvoda i radnih mjesta.

Već 18 godina diljem hrvatske štando,vi i šatori pod sloganom "Kupujmo hrvatsko" dobro su poznata slika na trgovima hrvatskih mjesta. Razni proizvođači s ovom akcijom neumorno obilaze Hrvatsku i promoviraju svoje proizvode. Na 18. godišnjhicu akcije na središnjem zagrebačkom trgu opet su se okupili brojni proizvođači kojima se zahvalio predsjednik HGK Luka Burilović naglasivši važnost akcije.

Dragi prijatelji, kupujući hrvatsko čuvamo postojeća radna mjesta otvaramo mogućnost za otvaranje novih radnim mjesta, sprečavamo odlazak mladih u inozemstvo, jačamo gospodarstvo i na najboolji način štitimo nacionalne interese.

Slavljenički postav akcije obišla je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je rekla je da se radi o hvalevrijednoj akciji.

Drago mi je da ovdje vidim proizvode, koji se unatoč gospodarskom stanju i svim poteškoćama s kojima se susreću, da su ljudi ipak zadovolji onime što prodaju. Mislim da je obveza svih nas, posebno Hrvatske gospodarske komore tako i mene osobno, a rekla sam da ću biti na čelu gospodarske diplomacije. Isto tako raditi taj marketing proizvoda u svijetu i otvarati niše za kvalitetne hrvatske proizvode.

Luka Burilović rekao je da prema istraživanjima 90 posto građana podržava akciju, a njih 80 posto je spremno platiti malo skuplje kako bi pomogli gospodarstvu. Građani koji su se zatekli na trgu kupovini pristupaju domoljubno, ali i racionalno.

Predsjednica smatra da hrvatski proizvodi mogu biti jeftiniji.

Mislim da ima prostora, međutim za to država odnosno vlada mora osigurati uvjete gospodarstvima da se rasterete što više fiskalnih i parafiskalnih nameta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.