Biznis

19 godina akcije

Počela dvodnevna akcija Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko"

 Počela dvodnevna akcija Hrvatske gospodarske komore

Manifestacija "Kupujmo hrvatsko" otvorena je jutros na glavnom gradskom trgu. Organizira se već 19 godina i već je postala brend, kaže predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

"Ovom akcijom potičemo prodaju hrvatskih proizvoda, jačamo hrvatsko gospodarstvo, čuvamo radna mjesta koja naši proizvođači daju ovom akcijom i stvaramo pretpostavke za otvaranje novih", kazao je Burilović.

Naši proizvođači rade kvalitetne proizvode, ali mora se postići to da budu konkurentni na tržišitu Europske unije. Tu mora pomoći država, kaže Burilović:

''Iznimno je važno što je bitno proizvodi. Što je za državu važno proizvoditi, što ćemo poticati u toj proizvodnji i onda ćemo olakšati i ukloniti barijere prema našim gospodarstvenicima i napraviti veću konkurentnost naših proizvoda", kazao je Burilović.

Svoje proizvode na trgu predstavlja više od 300 hrvatskih proizvođača, među kojima su velike tvrtke poput Kraša, Podravke i Dukata, ali i manja poduzeća i OPG-ovi.

Akcija Kupujmo Hrvatsko traje danas i sutra i građanima nudi domaće proizvode po promotivnim cijenama. A da su oni izuzetno kvalitetni i da im ovakva akcija koristi ističe Mirka Jozić iz gradskog ureda za gospodarstvo:

"Mi trebamo kupovati hrvatsko, ne samo ova dva dana nego 365 dana u godini. Zagrebački Trg bana Jelačića je dobro mjesto za promaciju hrvatskih proizvoda, radi očuvanja radnih mjesta. Proizvodnja je ključna i nju moramo poticati i povezati s turizmom", rekla je Mirka Jozić. Ususret Akciji u osnovnim i srednjim školama organizirano je natjecanje likovnih i literarnih radova na temu „Kupujmo hrvatsko". Djeci s najboljim radovima dodijelit će se nagrade u sklopu kulturno-umjetničkog programa koji prati Akciju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.