Biznis

Gradit će se 55 stanova

Ministar Kuščević na potpisivanju ugovora o gradnji zgrade POS-a u Metkoviću

Ministar Kuščević na potpisivanju ugovora o gradnji zgrade POS-a u Metkoviću

U ponedjeljak, 5. rujna 2016. u 17 sati na lokaciji buduće građevine, u ulici Ante Starčević (pored Doma umirovljenika) u Metkoviću, bit će potpisan Ugovor o građenju građevine iz Programa POS-a. U nazočnosti ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Lovre Kuščevića, Ugovor potpisuju: direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić i direktor tvrtke MGA Nekretnine d.o.o. iz Metkovića koja će izvoditi radove Mato Glavinić. U tijeku je odabir pružatelja usluge stručnog nadzora i konzaltinga.

Na navedenoj lokaciji gradit će se višestambena zgrada s ukupno 55 stanova s pripadajućim garažno-parkirnim i vanjskim parkirnim mjestima, ukupne netto korisne površine oko 3.658,74 m2. Zgrada ima katnost jednim dijelom; podrum, prizemlje, četiri kata te potkrovlje a drugim podrum, prizemlje i tri kata, s dva ulaza na sjevernoj strani. Preko prvog ulaza pristupa se u 28 stanova a preko drugog u 27. Podrum je projektiran kao garaža s 34 garažno-parkirna mjesta.

Izgradnja zgrade, njeno opremanje komunalno-opskrbnom infrastrukturom i priključcima te predaja APN-u trebali bi uslijediti 540 dana od dana uvođenja u posao. Danom uvođenja u posao smatra se datum upisa glavnog nadzornog inženjera u građevinski dnevnik, kojim se konstatira da je Izvođač pravovremeno izvršio iskolčenje i prijavu gradilišta nadležnom tijelu graditeljstva.

Ova lokacija je jedna od 19 na kojima su u tijeku pripreme za gradnju zgrada iz Programa POS-a, Trenutno se gradi u Hrvatskoj 10 višestambenih zgrada u sklopu Programa POS-a.

Zainteresiranim medijima omogućen je pristup budućem gradilištu. Moći će snimiti potpisivanje ugovora i izjave nakon toga.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.