Biznis

Falkensteiner Resort Punta Skala

FMTG predstavio sljedeće korake u razvoju i investicijama u Zadru

FMTG predstavio sljedeće korake u razvoju i investicijama u Zadru
Borna Subota i FMTG

Naglasak je na suradnji s lokalnom zajednicom, a daljnji razvoj Punta Skale započinje gradnjom novih Falkensteiner Premium Living apartmana pod vodstvom renomiranog arhitekta Borisa Podrecce.

Investicija je vrijedna 40 milijuna eura, a završetak radova se očekuje u 2025. godini

Nakon otvorenja velikog multifunkcionalnog centra za konferencije, sport i zabavu Fortis Cluba, obnove Family Hotela Diadora koji je dobio petu zvjezdicu i sada obiteljima nudi jedinstven koncept odmora uz vrhunsku animaciju te otvaranja pet Falkensteiner Luxury Villas s pogledom na more, još uzbudljivih vijesti stiže iz Falkensteiner Punta Skala Resorta.

Pod vodstvom renomiranog arhitekta Borisa Podrecce, izgradnja Aurora Residences, 88 novih premium apartmana, započela je ove jeseni u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Apartmani će biti integrirani u infrastrukturu Falkensteiner resorta, nudeći vlasnicima priliku da uživaju u hotelskim sadržajima.

"Apartmani s dodatnim sadržajima globalni su trend. Prepoznali smo ga već prije 20 godina i vrlo uspješno razvili naš proizvod Premium Living – apartmane integrirane u infrastrukturu Falkensteiner hotela. Drugi dom s pogodnostima hotela. Vlasnici biraju usluge koje žele. Ako ne koriste nekretninu za odmor, mogu je ponuditi za daljnji najam preko nas, što im omogućuje dio povrata njihove investicije", rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a na press konferenciji održanoj u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera.

Potražnja za apartmanima s dodatnim sadržajima nastavit će rasti, uvjeren je Michaeler. Jedan od razloga je trend "Workation" – Premium Living apartmani mogu se koristiti tijekom cijele godine i nude savršeno mjesto za kombiniranje rada i opuštanja. Apartmani s dodatnim sadržajima također postaju sve popularniji među umirovljenicima.

”Ovaj koncept donosi dvije dodatne prednosti - s jedne strane pomaže u izbjegavanju praznih kreveta, jer se apartmani mogu iznajmljivati ​​gostima kada ih vlasnici ne koriste. S druge strane, vlasnici apartmana provode mnogo vremena u Punta Skali i Zadru tijekom cijele godine. To znači da postaju dio regije – ne borave samo u resortu, već posjećuju lokalne restorane, odlaze u Zadar, idu na izlete, kupuju, posjećuju kozmetičke salone ili frizere. To također stvara dodatnu vrijednost za regiju”, dodao je Michaeler.

Gdje se spajaju more i nebo

S fantastičnim pogledom na otvoreno more i modernim mediteranskim dizajnom, bit će izgrađene ukupno četiri zgrade s 88 apartmana. Novi Premium Living Aurora Residences apartmani bit će izgrađeni u četiri različite veličine, od 42 m2 do 175 m2. Završetak se očekuje 2025. godine.

”Poetika horizonta, elementi mora, neba... to je bila nit vodilja. S novim apartmanima želim dalje razvijati taj kontinuitet. Zgrade su poredane kao prsti, okrenute prema moru i tako da jedna drugoj ne zaklanjaju pogled na horizont", rekao je Boris Podrecca.

Boris Podrecca također je odgovoran za prvoklasnu arhitekturu Hotela & Spa Iadera, koji je bio prvi hotel s pet zvjezdica u Dalmaciji nakon otvaranja 2011. godine, s arhitektom Matteom Thunom, koji je zadužen za unutarnji dizajn.

Sinergija s lokalnom zajednicom

Snažna partnerstva s lokalnom zajednicom ključna su za razvoj turističkih destinacija. FMTG je prisutan na području Zadarske županije od 2000. godine. Osim Punta Skala Resorta, Zadar je dom Falkensteiner Clubu Funimation Borik, omiljenom među obiteljima, Falkensteiner Boutique Hotelu Adriana, Adults-only hotelu, i Premium Campingu Zadar – prvom premium kampu s pet zvjezdica u Dalmaciji, jedinim koji je otvoren tijekom cijele godine.

Kvalitetan smještaj mijenja turističku sliku Zadra, privlačeći goste koji očekuju visoke standarde, a Zadar se sve više ocjenjuje kao kongresna destinacija s velikim potencijalom.

”Zadar sam po sebi i Hrvatska općenito nije destinacije za masovni turizam jer smo naprosto premala i, usudila bih se reći, prelijepa zemlja i moramo svoj turizam razvijati kvalitetno i cjelogodišnje. Turizam je preuzeo primat kao glavna grana i moramo ga razvijati na način da bude održiv i kvalitetan. Ovakav razvoj hotela i apartmana ide tome u susret jer je osmišljen za ljude koji će tu boraviti duže i koji će više živjeti sa zajednicom”, rekla je Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice grada Zadra.                                                                                                  

U protekle dvije godine povezanost s lokalnom zajednicom bila je posebno važna kako bi se FMTG nastavio kvalitetno razvijati. Hotelski sadržaji otvoreni su lokalnim gostima, a nastoji se sustavno diversificirati portfelj i unaprijediti kvaliteta postojeće ponude i infrastrukture.

FMTG je i važan poslodavac u zadarskoj regiji. U tvrtki trenutno radi 380 zaposlenika iz zadarskog kraja.

"Drago mi je da je FMTG odabrao Zadarsku županiju kako bi doprinio podizanju kvalitete smještaja i cjelokupne turističke ponude. Već neko vrijeme mjerimo uspjeh turizma u smislu broja noćenja i dolazaka, što je važan ekonomski faktor, ali ono što nam je jednako važno jest zadovoljstvo gostiju koji borave u našoj županiji, kao i zadovoljstvo lokalnog stanovništva. Vizija i pristup tvrtke FMTG razvoju njihovih projekata usklađeni su s strategijom razvoja turizma Zadarske županije, koja naglašava održivost, poboljšanje kvalitete i dobrobit lokalne zajednice", rekao je Ante Sjauš, načelnik Odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

FMTG je tvrtka koja sustavno postavlja trendove – Hotel & Spa Iadera bio je prvi hotel s pet zvjezdica u Zadru, Premium Camping Zadar je prvi kamp s pet zvjezdica u Dalmaciji i jedini koji je otvoren tijekom cijele godine. Fortis Club, jedinstveni kongresni i sportski centar, najveći je kongresni centar u zadarskoj regiji, idealan za sve vrste MICE događanja. Inovativni koncept usluge Premium Living apartmana započeo je s Falkensteiner Residences Senia u resortu Punta Skala i nastavlja se izgradnjom novih Aurora Residences. Ova nova investicija izvrsna je prilika da tvrtka nastavi sa svojom vizijom.

Ekološke mjere

Zaštita okoliša, pročišćavanje otpadnih voda, smanjenje otpada te optimizacija potrošnje energije, samo su neka od ekoloških rješenja u Falkensteiner Resortu Punta Skala, zbog kojih je jedinstven u Hrvatskoj, istaknuto je na konferenciji za medije.

Ekonomski sustav grijanja i hlađenja smanjio je potrebu za fosilnim gorivima, budući da se morska voda pumpa i koristi za hlađenje ljeti i grijanje zimi. Resort također ima vlastitu uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, koji obrađuje otpadne vode putem bioloških uređaja, a plastične slamke i pribor za jelo se ne koriste. Otpad se u potpunosti reciklira.

Resort je zona bez automobila, ima četiri punjača za električne automobile, a svaka od pet ekskluzivnih vila u resortu također ima svoj punjač. Resort ima i Ecolabel certifikat.


Reci što misliš!