Zabava

obavijest

Koncert The Sisters Of Mercy prebačen u Boćarski dom

Koncert The Sisters Of Mercy prebačen u Boćarski dom

Budući da su ulaznice za koncert kultne britanske grupe The Sisters Of Mercy u zagrebačkom Boogaloo klubu u nedelju, 5. studenog, rasprodane šest mjeseci prije nastupa, koncert se prebacuje u veći prostor, Boćarski Dom u Zagrebu, objavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

The Sisters Of Mercy osnovani su 1980. godine u britanskom gradu Leedsu, a alfa i omega benda od samog početka je karizmatični frontmen Andrew Eldritch.

U karijeri su objavili samo tri albuma, tri EP-a i desetak singlova, no i s tako skromnom diskografijom postali su jednom od najutjecajnijih grupa na području dark i goth rocka u povijesti.

Ovdašnja publika ima poseban odnos prema The Sisters Of Mercy prije svega zbog njihova drugog albuma „Floodland“ iz 1988. godine, na kojem se nalaze hitovi „This Corrosion“, „Dominion“ i „Lucretia“, koji su se tada puštali u svim alternativnim klubova i slušaonicama. Album je objavljen na početku velike ekspanzije dark pokreta kod nas te je postao jednim od najpopularnijih albuma u to vrijeme. 

Priča o povezanosti benda i domaće publike nastavlja se s objavljivanjem trećeg albuma „Vision Thing“ 1990. godine, kada The Sisters Of Mercy održavaju koncert u zagrebačkom Domu sportova, o kojem se i danas priča. 

Kompilacijski album „A Slight Case Overbombing“ objavljen je 1993. godine, a sadrži sve hit singlove grupe, uključujući i najveći hit „Temple Of Love“ iz 1992. godine, koji su snimili s izraelskom etno pjevačicom Ofrom Hazom.

The Sisters Of Mercy nisu ništa novo objavili čitavih 30 godina, no i dalje pune dvorane i sviraju na festivalima širom svijeta. Ipak, bend konstantno stvara nove pjesme te ih sporadično izvodi u živo, podgrijavajući nadu da će jednog dana otići u studio i snimiti novi album.


Reci što misliš!