Zabava

glazbeno štivo

Elemental objavio biografiju “Sve, samo ne romantika”

Elemental objavio biografiju “Sve, samo ne romantika”

Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv „Sve, sam ne romantika“, a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu.

Shot je živio kod bolnice u Vinogradskoj, jednu stanicu dalje od dvije godine mlađe Mirele Priselac, koja je stanovala na Britanskom trgu. Zato ga je često viđala u tramvaju, znala je tko je. „Uvijek sam imala walkman i kad bih njega vidjela, približila bih se i pojačala muziku, ne bi li možda čuo da i ja slušam rap.”

Kad diskretna taktika ne pali, treba pristupiti agresivnije. Za to se ukazala prilika kad je ugledala Shota i MistaHorna kako sjede na terasi na Trgu, ispod Gavrilovićevog dućana. Terasa nije radila, ali oni su ipak sjedili. „Samo sam mu prišla i rekla: Bok, ti si Shot iz Young Lordza? On je dotad s Gjergjom pričao normalnim glasom, a kad se okrenuo prema meni, produbio je glas: Je, ja sam Shot iz Young Lordza. Koji frajer!”

Nastavak saznajte u knjizi koja je predstavljena na Interliberu i od ovog tjedna je u prodaji.

Knjiga biografskog sadržaja nosi naziv „Sve, sam ne romantika“, a autor je Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija, rođen u Splitu, diplomirao na FPZ-u u Zagrebu. Kako riječ biografija ima pomalo enciklopedijski prizvuk, možda je najbolje reći kako je ovo roman napisan uz iskrene razgovore s ljudima koji su kroz 20 godina doticali i stvarali bend, ali i bend njih.

„Kad deset mjeseci pišeš ovakvu knjigu ne razmišljaš o tome koliko će to značiti fanovima, pa i samom bendu. Pisanje je samotan posao. Tek kad se nađeš okružen stotinama ljudi koji su došli na promociju, shvatiš koliko je to sve skupa zapravo imalo smisla. Bend je i više nego zadovoljan, interes njihovih obožavatelja je popriličan, moji kolege novinari su također zasad odlično reagirali. Više od toga niti ne mogu tražiti.“ - komentirao je izlazak knjige Marko Podrug

U 256 stranica knjige glavna nit vodilja bila je opisati stvari kakve su doista bile, a ne bajke o uspjehu.

Iako, nakon čitanja, i nakon što postane jasno kroz što je sve Elemental prolazio u 20 godina trajanja, koliko je puta bio blizu raspadanja, ovo, na kraju i je, priča o uspjehu.


Reci što misliš!