Zabava

ludovanje pod maskama

Maškare na Viru uz gulaš i zagrijavanje za pokladni utorak

Maškare na Viru uz gulaš i zagrijavanje za pokladni utorak
Kažimir Škrbić

Najbolja maska nedjeljnih Virskih maškara, nakon cjelodnevnog tradicijskog obilaska naselja i kuća, lik je stare babetine sa štapom i traumatiziranim pijevcem u boksu, a sretni dobitnik i nesretna životinja podijelili su pladanj s pršutom, sirom i maslinama.

Ostale sve redom sjajne maske – mali zeko s busenom kupusa, babuške, Elsa iz „Snježnog kraljevstva“, dimnjačar i drugi – pokušali su plesom zadiviti tročlani žiri, ali bez uspjeha.

Za utjehu im je bio koncert sjajne zagrebačke grupe „Joy“, Estere, Alena, Vedrana i ostatka benda, koji je potrajao do kasnijih večernjih sati na Ljetnoj pozornici restorana „Kotarina“.

To je bila kruna cjelodnevnog druženja maškara sa stanovnicima otoka koje su obilazili po kućama, malo im zapjevali, zasvirali te pojeli gulaš i što god se našlo na stolu, već po staroj virskoj navadi.

A već u utorak na završnoj svečanosti „Virskih maškara“ ponovit će se tradicijski obilazak naselja uz procesiju i paljenje virskog Karnevala na rivi, a nakon svega od 20 sati zapjevat će Maja Šuput.


Reci što misliš!