Zabava

Zvijezde

Sarah Jessica Parker: Nikako ne nalikujem Carrie

Sarah Jessica Parker: Nikako ne nalikujem Carrie

Sex and the City započinje prikazivanje na starom kontinentu, pariškom premijerom, dva dana prije američke turneje

Slavna avenija, navodno najljepša na svijetu, opčinila je mnoga slavna imena. Tako je, nedavno, bilo i sa Sarah Jessicom Parker, koja je u prelijepoj, ogromnoj prodavaonici mirisa, privlačnog imena Sephora, smještenoj na polovici čuvenih Jelisejskih polja, promovirala svoja dva mirisa.

To je bila savršena prilika za razgovor sa njujorškom modnom ikonom, piše Džana Mujadžić, novinarka portala CroModa.com

Kada se sa manje ili vise uspjeha prođe između uzbuđene mase, potom plećatih, ne uvijek ljubaznih čuvara i pričljivih hostesa što svašta pitaju, avantura je zaista započela. Zid od pedesetorice fotoreportera, ovaj put sa 10% žena, blokirao je bilo kakav pokret. Trebalo je oboriti postolja na kojima su stajali pa tako omogućiti vlastiti prolaz. Naravno, to mi je moralo uspjeti.

Zaustavila sam se sa obaveznim koferom, torbicom i povećom kesom u sredini jako velikog magazina, točno ispred postolja predviđenog za američku zvijezdu, bivšu djevojku Johna Kennedyja juniora, koja je za interpretaciju njujorške novinarke nagrađena i Golden Globeom, prije osam godina.

Nakon pola sata čekanja, došla je slavna kolegica Carrie Bradshaw. Danas 43-godišnjakinja, Sarah Jessica Parker je dobro vitka, ne previše visoka i profesionalno ljubazna. Prekrasne plave oči dominiraju njezinim napudranim licem sa zamjetljivim prištićima, a smeđa kosa sa pozamašnim brojem prosjedih vlasi opominje da je vrijeme prošlo.

Sve to ne smeta glumici rođenoj 22. ožujka 1965. u Nelsonvilleu (država Ohio) promovirati svoj najnoviji film Sex in the City i prodati dva skupa mirisa: Covet od 90 eura i Lovely čija je cijena 62 eura. Da bi joj se približilo, trebalo ih je - kupiti. Samo, ne volim mirise, osim onog koji posjeduje moj sapun iz Marseille, pa sam iz ruke jednog čuvara isčupala poveliku fotografiju zvijezde i uputila se prema dami u rozoj opravi.

Rekla sam joj na mom jako diskutabilnom engleskom, kako smo u cijeloj oblasti, naprosto ludi za njom, te da je ostvarila san svih žena, pošto može izabrati odjeću svih poznatih svjetskih kreatora, i to besplatno! Upozorila me je da sve redovito vraća, pošto ne smije riskirati da suprug, također poznati glumac, Mathiew Broderick, otvori kuvertu sa visokim računom za plaćanje izdataka kakvog modnog branda.

"Nikako ne nalikujem Carrie, zar ne?"- upitala je sa osjetljivom dozom ironije. Odmah sam se snašla i odgovorila "Sigurno, starija ste"! "Moja sreća", nastavlja modno-filmska zvijezda, "je što stanujem u New Yorku. Grad ima poseban ugođaj, prilično europski i svjetski. Megapola je sačuvala dušu malih starokontinentalnih gradova; za divno čudo poznajem puno osoba, njihove povijesti, biografije i način života".

Budući da mi je glumičina agentica pokazala sat i mahnula rukom da se moram skloniti, upitala sam gđu Parker-Broderick kako organizira vlastito postojanje. "Uspijevam dobro obavljati zvanje glumice zahvaljujući muževljevoj pomoći koju mi pokazuje i dragovoljno ostvaruje svih 11 godina braka, ali i naših roditelja, jer se savjesno brinu o 6-godišnjem Jamesu Wilkeu. Dječak je upisan u školu u kojoj piše i zadaću, pa je tamo cijeli dan. Ponekad ga vodimo i na snimanja, ali ne često. Nismo previše zaposleni, ipak se dobro snalazimo."

Upravo je završilo snimanje filma u režiji Noam Murro, pod nazivom Smart People. Htjela sam znati što se promijenilo u Seksu i gradu, verziji za veliki ekran! "Carrie čeka objavljivanje svoje četvrte knjige i stanuje sa Mr. Bigom. Sve četiri junakinje, od kojih je jedna zakoračila u šesto desetljeće života, trče po dućanima i kupuju odjeću. Strana 'Fashion victims' je namjerno isforsirana radi prisustva mnoštva brandova, jako zainteresiranih za djelo, koje se ne bi ostvarilo bez njihovog učešća"- odgovorila je Sarah Jessica Parker.

Dan mi je znak za prestanak, ali mi je glumica uspjela reći da će se nakon svih zamornih promocija - londonske, pariške i rimske - dobro odmoriti. Podvukla je kako je za uspjeh serije, koji nikada nije doživjela na velikom ekranu, iako je glumila u filmovima Tima Burtona i Andriewa Bergmana, najviše zahvalna Carrie, s kojom se gledatelji lako uspoređuju . Lik je učinio da je svi prepoznaju, posebno pri kupovinama, koje suprug, što je uljudno prati, nikako ne voli.

Sex and the City započinje prikazivanje na starom kontinentu, pariškom premijerom, dva dana prije američke turneje.


Reci što misliš!