Zabava

Nakon duge i teške bolesti

Umro Patrick Swayze

Umro Patrick Swayze

"Patrick Swayze umro je mirno sa obitelji uz svoju postelju nakon što se posljednjih 20 mjeseci borio s bolešću", rekla je Swayzejeva publicistkinja Annet Wollf

U ponedjeljak je u 57. godini života i nakon jedno i pol godišnje borbe sa rakom gušterače umro glumac koji se proslavio filmovima "Prljavi ples" i Duh" Patrick Swayze.

"Patrick Swayze umro je mirno sa obitelji uz svoju postelju nakon što se posljednjih 20 mjeseci borio s bolešću", rekla je Swayzejeva publicistkinja Annet Wollf.

Njemu je rak gušterače dijagnosticiran u ožujku 2008. godine. Prije svoje dijagnoze Swayze je nastupio u seriji "The Beast" gdje je glumio agenta FBI-ja. Nakon što je Swayze dobro reagirao na svoju terapiju, tvorci serije su pristali snimiti cijelu seriju.

Swayze se proslavio ulogom u filmu "Prljavi ples" u kojem je nastupio 1987. godine u ulozi učitelja plesa Johnnyja Castlea. Još je veća zvijezda postao nakon filma "Duh" koji je snimljen tri godine kasnije, a u kojem je glumio duha investicijskog bankara.

Patrick Swayze je rođen 1952 godine u Houstonu. Otac u je bio inženjer, a majka balerina koja je kasnije postala direktorica Houston Ballet Dance Company i usmjerila ga u plesačke vode.


Reci što misliš!