Zabava

Prljavi ples: Nepoznate činjenice o jednom od najpopularnijih filmova svih vremena

Prljavi ples: Nepoznate činjenice o jednom od najpopularnijih filmova svih vremena

Ovih je dana obilježena 27. godišnjica od premijernog prikazivanja filma "Prljavi ples". Danas kultnom filmu, u početku se nije predviđao uspjeh.

. Probna snimanja navodno su bila jako loša, a glavni glumci, Patrick Swayze i Jennifer Grey navodno se nisu podnosili, što je uistinu teško za povjerovati s obzirom na "kemiju" koju su ostvarili na ekranu, prenosi Huffington Post.   No, možda niste znali da je publika, kada se film tek počeo prikazivati, toliko loše reagirala da su producenti navodno odlučili film objaviti samo na VHS-u i odustati od prikazivanja u kinima.

  Naslov filma navodno je smišljen prije same priče, odnosno priča se "gradila" oko naslova, što je neuobičajen redoslijed. Radnja filma odvija se u ljetnim mjesecima, no snimanje se zapravo odradilo tijekom jeseni pa je za potrebe filma lišće u pozadini bilo poprskano zelenom bojom.

Nobody puts Baby in a corner 

Ako se pitate zašto u scenama koje se odvijaju na jezeru nema krupnih kadrova - evo odgovora: voda u jezeru je bila toliko hladna da su glumcima usne bile potpuno plave pa su snimani iz udaljenosti.  

Legendarna rečenica u filmu "Nobody puts Baby in a corner", a mnogima sigurno i najdraža, posebno ženskom dijelu publike, predstavljala je veliki problem. Swayze ju je, navodno, želio izbaciti iz scenarija jer mu se nije sviđala.

Jennifer Gray bila je prestravljena kada je trebala izvoditi slavni skok, pa se nije usudila ni vježbati, a prvi uspjeli pokušaj bio je upravno onaj koji je u filmu.   Unatoč svim ovim početnim problemima i predviđanjima koja nisu bila najoptimističnija, "Prljavi ples" oborio je sve rekorde gledanosti, a osvojio je čak i Oscara za naslovni hit "Time of my life". A najbolja potvrda uspješnosti zasigurno je i činjenica da je i 27 godina nakon premijere još uvijek aktualan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.