Zabava

3D

Za godišnjicu potonuća "Titanic" u 3D-u

Za godišnjicu potonuća

Cameron tvrdi kako je 3D tehnika budućnost te da bi svi filmski projekti trebali biti snimani u tom formatu

Slavni filmski redatelj James Cameron planira svoj veliki hit Titanic ponovno dovesti u kina. No ovaj put to će učiniti u 3D formatu, s dodanim specijalnim efektima posljednje kompjutorske tehnologije, prenosi HTV .

Odlučio se na "doradu" nakon što je njegov najnoviji, Oscarom nagrađeni film Avatar, snimljen u toj tehnici, postao pravi svjetski hit.

Cameron tvrdi kako je 3D tehnika budućnost te da bi svi filmski projekti trebali biti snimani u tom formatu. Sada se namjerava posvetiti radu na Titanicu i nada se da će biti dovršen do 2012., 100. godišnjice potonuća istoimenog broda.

Originalni Titanic snimljen je 1997. godine. Osim što je jedan od najskupljih filmova svih vremena, drži i rekord po broju osvojenih Oscara, njih 11. Priča je inspirirana potonućem jednog od triju prekooceanskih putničkih brodova neviđene veličine, čija je izgradnja počela 1909. godine. Titanic je na svoje prvo putovanje porinut 10. travnja 1912. iz luke Southampton. Samo četiri dana poslije sudario se s ledenjakom u sjevernom Atlantiku i potonuo.

Poginulo je 1517 osoba, a među njima i 27 Hrvata. Brod je u kanadskim atlantskim vodama pronađen 1985. godine.

 

 


Reci što misliš!