Zabava

Planovi

Nastavak Avatara snimat će se pod morem

Nastavak Avatara snimat će se pod morem

Oskarovac Cameron svoje spuštanje na dno Tihog oceana planira izvesti u podmornici iz koje će moći snimati u 3D tehnologiji, a koju će napraviti unajmljeni tim australskih inženjera

Redatelj James Cameron želi se spustiti na dno uvale Challenger Deep, najdublje točke na svijetu, i ondje snimiti nastavak Avatara.

Na dubinu od 11 kilometara ispod površine oceana jedini koji su se do sada spustili bili su oceanografi Jaques Piccard i Don Walsh 1960. godine, prenosi HTV .

Poslije njih niko nije uspio ponoviti taj pothvat, ali podmornica "Bathyscope", nevjerovatno djelo švicarskih, talijanskih i njemačkih inženjera, omogućila je Piccardu i Walshu da prežive i ispričaju priču o fantastičnom silasku u dubine oceana.

Oskarovac Cameron svoje spuštanje na dno Tihog oceana planira izvesti u podmornici iz koje će moći snimati u 3D tehnologiji, a koju će napraviti unajmljeni tim australskih inženjera. Šuška se da nastavak blockbustera Avatara planira snimiti upravo pod vodom.

Izgled podmornice u kojoj se režiser planira spustiti na oceansko dno je nepoznat, ali smatra se da će biti slična 3,5 milijuna eura vrijednoj podmornici Deep Flight Challenger, koju je 2007. naručio američki pilot i istraživač Steve Fossett. Fosset je poginuo u avionskoj nesreći iste godine, samo nekoliko tjedana prije nego što je Challenger trebao biti porinut u vodu.

Cameron je istraživao dubine oceana u filmovima The Abyss i Titanic te nedavno u dokumentarcu Bismarck, Ghosts Of The Abyss and Aliens Of The Deep. Još je prije priznao da je nastavak uvijek bio dio njegovih planova i dio originalnog dogovora s 20. Century Foxom.

Legendarni redatelj, dirnut sjajnim reakcijama publike, čak je spomenuo mogućnost snimanja trećeg i četvrtog dijela Avatara. Naglasio je da je uvijek želio snimiti više od jednog Avatara jer je toliko uložio u rekvizite i tehnologiju. Dodao je kako ne bi bila dobra poslovna odluka odustati nakon jednog filma kada ih se može napraviti još, s puno manje novca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.