Zabava

Raskošni pokloni

Što nominirani za Oscara mogu dobiti osim kipića?

Što nominirani za Oscara mogu dobiti osim kipića?

Godinama su holivudske zvijezde nominirane za prestižnu filmsku nagradu Oscar sa sobom kući nosile i vrećice prepune luksuznih proizvoda pa, bez obzira dobili zlatni kipić ili ne, nitko doma nije odlazio praznih ruku

Najekstravagantniji pokloni prijašnjih godina uključivali su safari-praznike i dijamante vrijedne pola milijuna kuna. No onda su došle krize i recesija pa su se društveno osjetljive zvijezde počele osjećati nelagodno prihvaćajući u javnosti tako skupe poklone. Ipak, ne moraju strahovati da bi ove godine mogle ostati praznih rukava, jer je uveden novi i PR-friendly koncept apartmana za poklone.

O čemu se zapravo radi? Nominirani za Oscara koji će se kući vratiti bez kipića bol će donekle ublažiti sljedećeg jutra kad im na kućnu adresu stigne poklon za gubitnike. On uključuje putovanje za Maldive, boravak u luksuznom hotelu, dizajnersku odjeću i nakit, a sve to vrijedno oko 400.000 kuna. Najveća novost je zapravo to što će zvijezde u posebnim apartmanima s poklonima same birati koje poklone žele da im se dostavi na kućnu adresu.

Ti apartmani nalaze se u četiri luksuzna holivudska hotela i službeno nemaju nikakve veze sa samom dodjelom filmskih nagrada. Apartmane su već posjetile glumice Helena Bonham Carter i 'kućanica' Teri Hatcher.

Tvrtka GBK održala je dvodnevni event u hotelu W gdje su predstavljeni raskošni pokloni, između ostalog odmor na Karibima i sedmodnevni boravak u Zanzibaru koje je dobio Adrien Brody. Zvijezde su također na poklon tom prilikom dobile dijamante vrijednosti od 100.000 kuna pa naviše, torbe Felicity, infracrvenu saunu...

'To je zabavno, ali ponekad je previše, pa većinu toga poklonim prijateljicama', rekla je plavokosa glumica Malin Akerman.

U hotelu Four Seasons zvijezdama se pak nude tretmani ljepote i proizvodi vrijedni stotine tisuća kuna, uključujući dizajnerske torbice i najmodernije kompjutere.

No pokloni ipak nisu posve besplatni. Prije pet godina američka porezna služba odlučila je da zvijezde moraju plaćati porez na skupe poklone koje primaju, pa svi oni koji kući odnesu poklone vrednije od 2500 kuna to moraju prijaviti kao prihod.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.