Zabava

Mars festival

"Thirty seconds to Mars" 10. lipnja na Mars festivalu

Nakon što je prošle godine premijerno u ove krajeve doveo Skunk Anansie, ove godine Mars festival se potrudio dobiti svojevrsnu ekskluzivu -  prvi ikada nastup u ovoj regiji grupe Thirty seconds to Mars!

Predvođeni Jared Letom na gitari i vokalu, 30STM danas su jedan od najaktualnijih svjetskih rock bandova, u punom naponu snage, te ime koje nosi najveće europske i svjetske festivale. Lollapalooza, Download, Rock Am Ring i Frequency samo su neki od festivala na kojima su svirali u ulozi headlinera nakon objave albuma "This is War", njihovog trećeg studijskog izdanja do sada.

Ukupno je band prodao više od 6 milijuna primjeraka svojih albuma, njihovi spotovi do sada su pogledani više od 150 milijuna puta na YouTubeu, a dobitnici su i nekoliko MTV, Fuse i Kerrang godišnjih glazbenih nagrada.

Braća Leto (Shannon na bubnjevima i Jared na vokalu i gitari) osnovali su Thirty seconds to Mars 1998. u Los Angelesu. Moderna pop kultura Jareda Leta prije svega pamti kao jednog od najistaknutijih američkih glumaca mlađe generacije na prijelazu tisućljeća, iako je on orginalno početkom 90-tih u Los Angeles stigao tražeći sreću u glazbenoj karijeri. Istu je ponovno oživio kasnije u pauzama rada na filmovima, da bi se unatrag nekoliko godina potpuno posvetio glazbi i bandu Thirty seconds to Mars.

Za domaće fanove posebno je zanimljiva i činjenica da gitaru u bandu svira Tomo Miličević, američki državljanin hrvatskih korijena koji je već godinama rute turneja nekako pokušavao usmjeriti k tome da konačno dođu u Hrvatsku. Sada mu je to i uspjelo.

Thirty seconds to Mars kao glavno ime predvode ovogodišnji, treći po redu Mars festival, koji se održava u Zagrebu, u petak 10. lipnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.