Zabava

Napokon

Vraćaju se The Smashing Pumpkins

Vraćaju se The Smashing Pumpkins

Dugo očekivani album The Smashing Pumpkinsa - 'Oceania' - ugledat će svjetlo dana 19.lipnja.

Album 'Oceania' intenzivan je i dinamičan, a podjednako će se svidjati novim i postojećim obožavateljima. 'Oceania', sedmi studijski album The Smashing Pumpkins, je zapravo ''album u albumu'',nastao kao dio njihovog projekta TEARGARDEN BY KALEIDYSCOPE sa 44 pjesme, i još je u fazi stvaranja, a njegovu produkciju potpisuje frontman Billy Corgan.

Peter Katsis, menadžer benda, dodao je: ''The Smashing Pumpkins stvorili su album 'Oceania' sa idejom da svi budu uključeni u iskustvo stvaranja albuma, sa intencijom da ga fanovi čuju istovremeno kada i novinari i radiji, a partnere su pronašli i u EMI-ju koji se jednako strastveno zauzeo da plan uspije."

Veza EMI-ja i The Smashing Pumpkins traje 20 godina, od izdavanja albuma 'Gish' 1991.godine koji je zajedno sa 'Siamese Dream' doživio reizdanje u 11. mjesecu prošle godine.

The Smashing Pumpkins stvorili su jedan od najcjenjenijih opusa u glazbenoj povijesti, prodavši preko 30 milijuna albuma, a u svojoj karijeri osvojili su i nekoliko Grammy-ja. Osnovani su u Chicagu 1988., objavili su 'Gish' 1991., najutjecajniji platinasti debi album nakon kojeg su slijedili albumi među kojima i devet puta platinasti 'Mellon Collie And The Infinite Sadness', te četiri puta platinasti 'Siamese dream', nakon kojeg slijedi također platinasti 'Adore' iz 1998.godine.

Mnogi hitovi grupu su definirali u alternativnoj glazbenoj eri, a utjecaj na nove generacije nastavio se i kroz moderne rock radije.  The Smashing Pumpkins vratili su se 2007.godine sa hvaljenim šestim studijskim albumom 'Zeitgeist', a sada fanovi u cijelom svijetu, s nestrpljenjem, očekuju  njihovo najnovije izdanje...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.