Zabava

Najava:

Maškarane zabave u Pagu i Preku

Maškarane zabave u Pagu i Preku

Danas se u Pagu, u prostorijama Križevačkog odmarališta od 17 sati, održava prvi ovogodišnji dječji karneval. Centar za kulturu i informacije Pag priređuje Karnevalić i naredne dvije nedjelje, kako bi zadržao tradiciju karnevalskih običaja među najmlađima.

I u Preku se pripremaju maškarane zabave. Zbog iznimno velikog interesa i uspjeha lanjskih likovnih radionica, POU Dom na žalu i ove godine nastavlja suradnju s akademskom slikaricom Manuelom Vladić Maštruko, koja će prvu zimsku radionicu, 22. i 23. veljače, posvetiti karnevalu, odnosno izradama maski.

- U skladu s prirodnim okruženjem otoka Ugljana, glavna tema bit će more, a sadržaj likovne radionice izrada maski za glavu i kostima za tijelo. Izrađivat ćemo likove prema morskim životinjama ribama, hobotnicama, rakovima, meduzama i zvjezdačama i to tako da se maska za lice i kostim za tijelo nadopunjuju. Prvi dan radit ćemo maske, a drugi dan ih oslikavati i šivati kostime, najavljuje autorica i voditeljica radionice Manuela Vladić Maštruko,

Ravnateljica POU Dom na žalu Mladenka Mašina poziva zainteresirane da se prijave u što većem broju jer je jedan od ciljeva radionice i formiranje maškarane skupine koja će Preko predstavljati na Zadarskom karnevalu.

Radio Zadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.