Zabava

Počelo snimanje novog filma Dalibora Matanića - "Zvizdan"

Počelo snimanje novog filma Dalibora Matanića -

Film će se snimati tijekom listopada i studenog u okolici Knina, na Perućkom jezeru, Erveniku, Đevrskoj, Golubićima i Kistanju, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar, najavivši kao je riječ o tri ljubavne priče od kojih je svaka zapravo priča o zabranjenoj ljubavi. U glavnim ulogama su Tihana Lazović i Goran Marković.

Direktor fotografije je Marko Brdar, a montažer Tomislav Pavlic, producentica je Ankica Jurić Tilić, skladatelji Alen i Nenad Sinkauz, scenografiju potpisuje Mladen Ožbolt, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a majstorica maske Mojca Gorogranc Petrushevska.

Dalibor Matanić, jedan od najproduktivnijih hrvatskih redatelja, debitirao je 2000. filmom "Blagajnica hoće ići na more" kojoj je slijedio jednako uspješan film "Fine mrtve djevojke", nagrađen, među ostalim, Velikom Zlatnom Arenom stručnog žirija, nagradom publike i nagradom kritike na filmskom festivalu u Puli.

Nakon toga režirao je još šest dugometražnih igranih filmova ("Sto minuta Slave", "Volim te", "Kino Lika", "Majka asfalta", "Ćaća" i "Majstori") te nekoliko kratkih igranih filmova ("Suša", "Tulum", "Mezanin") od kojih su dva imala međunarodnu premijeru na filmskom festivalu u Cannesu. "Tulum" je nakon canneske premijere prikazan na gotovo osamdeset filmskih festivala i nagrađen s 19 nagrada.

Njegov novi cjelovečernji film "Zvizdan" proizvode zagrebačka Kinorama i slovenska filmska kuća Gustav film, u suradnji sa SEE Film Pro iz Srbije. HAVC i program Media poduprli su razvoj projekta, a proizvodnju podipuru i HAVC, Slovenski filmski centar te Viba Film iz Ljubljane.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.