Zabava

Subota, 31. siječnja

Showcase zagrijava za 13. Seasplash uz Brain Damage u gostima

Showcase zagrijava za 13. Seasplash uz Brain Damage u gostima

Showcase je mjesečni program, začet pod kapom udruge Seasplash, koji se posljednjih pet godina održava u Puli na raznim lokacijama. Zimska verzija pod imenom Rojc Showcase odvija se od studenog do travnja u Monteparadiso klubu, CGU Karlo Rojc, a tijekom ljeta (od svibnja do rujna) seli u Seasplash Summer Club na tvrđavi Punta Christo

Subota 31. siječnja rezervirana je za posebno izdanje Showcasea, ovoga puta van zidina Rojca. U tunelima Zerostrasse zagrijavat cemo se za nadolazeći Seasplash festival, točnije 13. po redu.

Kao glavni gost tu je francuski live dub act Brain Damage uz potporu lokalnih DJ-a, producenata i kolektiva. Za uvod u cijelu priču zaduženi su dvojac Untied, osvježenje na pulskoj dubstep sceni. Uz to što se bave DJ-ingom, Untied je pokrenuo i istoimenu izdavačku kuću. Uz njih nastupit će i sve uspješniji DJ/producent 207. Njegove suradnje kako i solo izdanja potpisana su od strane svjetski poznatih dusbstep izdavačkih kuća, poput: M.U.D records, Bacon dubs, Biscuit factory, itd. Program zaključuju Arboretum kolektiv, koji će nas rasplesati do jutarnjih sati.

Datumi održavanja 13. izdanja Seasplasha, najdugovječnijeg festivala koji se odvija na jedinstvenoj i magičnoj lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo pored Pule, su od 16. do 19. srpnja 2015. Seasplash festival priprema i nudi bogat i dinamičan, dnevni i noćni program na više pozornica, koji se iz godine u godinu osvježava i obogaćuje raznim sadržajnim novitetima.

Hiperaktivni od 1999., Brain Damage su stekli glas enfant terriblea svjetske dub scene, održavanjem veze između studijskih radova i eksplozivnih live izvedbi. Prvih 12 godina nastupaju kao duet i ne prestaju zapanjivati svojim nastupima, što je rezultiralo u čak 5 izdanja na Hammerbass i Jarring Effects etiketama. Te najčešće konceptualne albume karakterizira razbijanje samih granica stila s kojima ih se pokušava katalogizirati.

Brain Damage su isplivali iz okvira francuske dub scene, kujući snažne veze s brojnim umjetnicima kao što su Zion Train, Alpha & Omega, Vibronics, Mohammed El Amraoui, Vuneny i Black Sifichi, pritom se igrajući s kulturama i jezicima. Nakon što basist 2011. napušta projekt, Martin Nathan nastavlja samostalno, skrećući s projektom u nove smjerove, surađujući s High Toneom (High Damage - 2011/2012), dok poslijednji album What You Gonna Do? (Jarring Effects, 2012) karakterizira povratak korijenima britansko-jamajčanskog duba, od kojeg su se kao duo u zadnjoj fazi rada udaljili.

Brain Damage su u Puli prvi put nastupili na 5. Seasplash festivalu 2007., posljednji u kombinaciji s Vibronics na 12. Seasplash festivalu prošle godine.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.