Zabava

Danas osmogodišnjak, Christian McPhilamy

Rugali su mu se zbog duge kose, ali on je imao plemenit cilj

Rugali su mu se zbog duge kose, ali on je imao plemenit cilj

Danas osmogodišnjak, Christian McPhilamy, prije dvije i pol godine u svom je domu na Floridi vidio na TV-u prilog jedne tamošnje dječje bolnice i odlučio sudjelovati u inicijativi doniranja kose djeci oboljeloj od raka.

Od tog trenutka posvetio se svojoj pomalo neobičnoj, ali nevjerojatno humanoj misiji - odlučio je puštati kosu da bi je jednoga dana poklonio nekom drugom djetetu, možda i nekom svom vršnjaku, koji je uslijed liječenja ostao bez kose.

Dvije i pol godine Christian je, osim što je strpljivo puštao kosu, trpio i uvrede druge djece u školi, ali i izvan nje, koja su ga zadirkivala zbog duge kose. "Nisam se osjećao baš najbolje zbog toga, ali nisam odustao", rekao je Christian za Florida Today. Na ulici su ga često nazivali djevojčicom, a neki od njih bi se ispričali nakon što bi im dječak objasnio zašto ima dugu kosu.

Kako god, ni uvrede ni brojna pitanja nisu ga obeshrabrila u njegovoj misiji. Nakon dvije i pol godine, ponosno je odrezao više od 25 centimetara kose koju je donirao zakladi Children With Hair Loss kako bi se od njegove kose izradila perika za neko od djece koja se bore sa zloćudnim bolestima.

"Strašno sam ponosna na svog sina. Da, neki su mu se rugali, ali nije u tome poanta priče već u činjenici da je on posve svojevoljno odlučio to napraviti, i u tome uspio. Nikada nije tražio nikakvu zahvalnost zbog toga, niti nagrade. To je jednostavno napravio iz ljubavi i mnogi su ga prijatelji i učitelji podržavali... On je sjajno dijete. Svaki dan me iznenadi s nečim novim i svaki dan iznova otkrijem koliko sam ponosna i sretna što sam njegova mama", napisala je na svom profilu na Facebooku Deeanna Thomas.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.