Događaji

#ugljan

"Igračkom do osmijeha”, velika humanitarna akcija TZ Ugljan

Naši školji

Turistička zajednica mjesta Ugljan pokrenula je akciju skupljanja igračaka (preporuka je da budu plišanci) i knjiga za djecu koja iz cijele Hrvatske dolaze na preglede i liječenje u KBC Rebro u Zagrebu.

Projekt je osmislila medicinska sestra s Pedijatrijske trijaže KBC-a Zagreb Bernardica Pavlić Pračić s ciljem da svako dijete koje dođe na pregled dobije na poklon doniranog plišanca ili igračku te mu se tako olakša dolazak liječniku. Donacije igračaka i knjiga prikupljat će se u uredu Turističke zajednice mjesta Ugljan, radnim danom od 08 do 14 sati.

Igračke i knjige trebaju biti očuvane i kompletne!

Plišane igračke treba oprati na 60 stupnjeva, dobro osušiti, dezinficirati sa sredstvom za dezinfekciju tkanina i pojedinačno umotati u celofan. Sve ostale igračke treba oprati i dezinficirati, a knjige prebrisati dezinfekcijskim maramicama te također umotati u celofan. Kao znak pažnje i podrške našim najmanjim pacijentima, uz igračku možete poslati kratku, ohrabrujuću poruku! Pozivamo vas da se pridružite akciji i uveselite dječicu kada im je najpotrebnije, poručuju iz TZM Ugljan.

Akcija traje od 15. studenoga do 30. prosinca.

​​​​​​​​​​​​​