Zabava

Najava:

Manu Chao La Ventura za jedno od najjačih izdanja Exit festivala!

Manu Chao La Ventura za jedno od najjačih izdanja Exit festivala!

Revolucionarni glazbenik, aktivist i jedan od najvažnijih glasova svjetske muzike Manu Chao, održat će novi nastup na glavnoj bini Exit festivala u subotu, 11. srpnja!, javlja portal exitfest.org

Uz već potvrđena imena velike glazbene avanture kao što su Robbie Williams, Motorhead, The Prodigy, Faithless, John Newman, Rudimental, Clean Bandit, Hardwell, Sigma, Martin Garrix, Tom Odell, Tale of Us, te još brojna iznenađenja, aktualna glazbena sezona u Novom Sadu, Beogradu i Budvi, bit će jedna od najjačih u povijesti Balkana.

Sedam godina od prethodnog, povjesnog koncerta na Petrovaradinskoj tvrđavi, kada je glavna bina bila tijesna za 35.000 fanova koji su zborski pjevali i skakali u ritmu Radija Bembe, Manu se vraća na proslavu 15. rođendana Exita s La Venturom, koju, pored njega, čine još gitarist Madjid, basista Gambeat i bubnjar Garbancito.

Ova turneja La Venture bit će pojačana sa još dva puhača, a set listu pored najvećih himni kao što su „Clandestino", „Rainin' In Paradize", „Mi Vida", „Politik Kills" ili „Mala Vida", činit će i brojna iznenađenja, neobjavljene pjesme, a ponekad i obrade legendi kao što su Bob Marley!

Manu je prošle godine nastupao na najvećim svjetskim festivalima kao što su Roskilde i Woodstock, a nedavno je održao i nekoliko stadionskih nastupa u Argentini i Kolumbiji!

Revolucionarno prodoran i podjednako miroljubiv, poznat po društvenom aktivizmu i nezadrživim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti, hvaljen podjednako širom planete!

Francuski umjetnik i aktivist španskog porekla, svoj karakteristični zvuk gradio je kroz razne punk utjecaje kao što su The Clash, Jam ili Dr. Feelgood. Njegove pjesme karakteriziraju beskompromisni stihovi, zbog čega je priznat kao glas slobodarskih generacija i mislećih ljudi koji ne prihvaćaju diktat globalne politike i sve većeg otuđenja suvremenog svijeta. Manu, kao nijedan glazbenik na svijetu, objedinjuje punk stav, liričnost šansona, ritmiku salse, egalitarizam regea i euforiju ska muzike, što njegovim pjesmama daje poseban šmek, blizak širokoj publici.

Manu pjeva na čak sedam jezika, a teme obuhvaćaju političku kritiku, imigraciju, ljubav, život u getou, slobodu mišljenja i življenja, te priče o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva. Još dok je sa bratom Antoanom vodio grupu Mano Negra, nastupao je u nekoliko primorskih lokacija Afrike na bini sagrađenoj na palubi broda kojim su putovali tijekom cijele turneje.

Još jedna atipična bina je svakako i vlak „The Ice Express" na kojem je nastupao i putovao tokom turneje kroz ruralne dijelove Kolumbije.

Preko pet milijuna prodanih primjeraka samo za albuma „Clandestino" svjedoče o Manuovoj univerzalnosti. To dodatno potvrđuje činjenica da je i Robbie Williams obradio pjesme „Bongo Bong" i „Je ne t'aime plus", te uz produkciju Marka Ronsona i prateće vokale Lily Allen, objavio ih kao jednu pjesmu na albumu „Rudebox".

Sljedeća destinacija Manu Chao ludila je upravo naš grad - Zadar, 17. srpnja, gdje će održati Open Air koncert na Jazinama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.