Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Jusup: Moramo ostati skromni, s dvije noge na zemlji, nastaviti raditi i podizati razinu igre

Jusup: Moramo ostati skromni, s dvije noge na zemlji, nastaviti raditi i podizati razinu igre
Igor Soban/PIXSELL

Vječitim hrvatskim derbijem" košarkaši Cibone i Zadra otvorili su novu sezonu regionalne AdmiralBet ABAlige. U Draženovom domu pred oko tisuću i pol gledatelja uvjerljivo su slavili košarkaši Zadra rezultatom 87-69 (27-17, 15-23, 23-10, 22-19).

Zadrane su do pobjede predvodili sjajni Amar Gegić koji je utakmicu završio s 30 poena (12/13 za dva) uz 5 skokova, 4 asista (i 6 izgubljeih lopti), Lovro Mazalin je dodao 16 poena uz 8 skolpva i 3 asista, Dominic Gilbert je zabio 10 uz 4 skoka (i nevjerojatnih +37 u +/- rubrici).

Karlo Žganec je odigrao fenomenalnu all-round utakmicu na rubu triple-doublea s 9 poena te po 8 skokova i asista, a kapetan Marko Ramljak je zabio 6 poena uz 7 skokova.

Kod Cibone bolji od ostalih bili su Ročak s 18 poena i 5 skokova, 18 je zabio i Jok, Barber je dodao 17 poena i 7 asista, a Vuković 11 poena uz 5 skokova u 3 ukradene lopte.

- Odigrali smo jednu vrlo kvalitetnu utakmicu. Početak je bio dosta dobar, dali smo Ciboni da se prelako vrati u utakmicu. U drugom poluvremenu smo u prvom redu smanjili broj izgubljenih lopti, koje su nas koštale do tada boljeg rezultata. U obrani smo dobro stajali i dominirali smo u skoku.

Čestitam svojim igračima, ovo je tim u stvaranju i to se vidi. Pobijedili smo u prvom kolu na gostovanju, moramo ostati skromni, s dvije noge na zemlji, nastaviti raditi i podizati razinu igre, kazao je Danijel Jusup, trener Zadra i odgovorio na novinarsko pitanje o učinku igrača utakmice, Amara Gegića te o očekivanjima od novog igrača Vladimira Mihailovića.

- Gegić? Odigrao je izvrsno, iako je u prvom poluvremenu imao šest izgubljenih lopti, što sam mu zamjerio. Poveo je o tome računa i drugo poluvrijeme kada nismo gubili loptu razvijali smo igru kako nam je odgovaralo. Mihailović? Tek je došao, napravio je dva treninga, treba mu malo vremena da uđe ali sigurno će biti pojačanje. Mislim da su danas drugi dečki dobro nadomjestili njegovo hvatanje forme.


Reci što misliš!