Zabava

Donje rublje

Jeste li sigurni da nosite dobar model gaćica?

Jeste li sigurni da nosite dobar model gaćica?

Kako možete biti sigurni pristaju li gaćice koje nosite ili ne? Ne brinite se, ne radi se još o jednoj znanstvenoj studiji, nego o čistom zdravom razumu, koji bi vam trebao govoriti upravo to, koje vam pristaju, a što ne. No, bez obzira na zdrav razum, mnoge žene još uvijek biraju razne vrste gaćica koje ne samo da su neudobne i nisu za njihovu građu, nego mogu izazvati razne vrste iritacija, pa čak i zdravstvene probleme.

 

Naravno, to ne znači da za ljepotu (i druge razloge) ne treba ponekad „pretrpjeti" seksi primjerke pokrivala za intimne dijelove koji bi trebali predstavljati neku vrstu gaćica, ali svakako to nije nešto što je preporučljivo nositi svakodnevno.

Zato, prije nego što se napravite kompletnu reviziju svoje ladice s gaćicama i uputite u kupovinu novih, evo zanimljivih savjeta koji biste se trebali pridržavati, radi udobnosti, ljepote i intimnog zdravlja.

Veličina i prianjanje

Prevelike gaćice koje imaju tendenciju nakupljanja na području intimnih dijelova i stražnjice mogu biti iznimno neudobne, jednako kao i premale gaćice. Ako su i dobre veličine, možda jednostavno nisu dobrog kroja ili su lošeg materijala, te stvaraju neugodu.

Ne pristaju vašoj stražnjici

Ovaj savjet se ne odnosi na tangice i brazilke i slične visoke krojeve koji u biti nisu namijenjene da obuhvate stražnjicu. Krojevi gaćica koji bi trebali obuhvaćati stražnjicu, ne smiju vam ulaziti u stražnjicu. Ako ulaze, znači da vam ne pristaju.

Načinjene su od loše tkanine

Zbog gaćica koje imate na sebi, vrlo rado bi se svakih pet minuta počešali po mjestima koje nije primjereno češati u javnosti? Materijal gaćica ne smije izazivati nikakve iritacije i nelagode. Izbjegavajte one od loše šipke, materijala s visokim udjelom najlona i to posebno i toplijim mjesecima u godini, zbog pojačanog znojenja.

Ostavljaju tragove na koži

Gaćice ili koje su premale ili jednostavno imaju prejaku gumu, mogu tijekom nošenja na području prepona i stražnjice ostaviti duboke urezane tragove koji mogu dovesti do iritacija i oštećenja kože te upala, urastanja dlaka, blagih podlijeva, pa čak i boli.

 Često imate problema s gljivicama i bakterijskim infekcijama

Neprirodni materijali koji ne dozvoljavaju vaginalnom području da se prirodno suši, nego zadržavaju vlagu koja je odlična za razvoj infekcija, definitivno su jedna od najčešćih uzroka pojava vaginalnih infekcija. Ako ste još i skloni takvim infekcijama, svakako se preporučuju gaćice od pamuka, koje prekrivaju kompletno područje stidnih usana i vaginalno područje. Zaboravite na tangice i slične gaćice, barem kada je u pitanju svakodnevno nošenje.

Jednostavno se ne osjećate dobro u njima

Svatko vjerojatno u ormaru ima barem jedne gaćice u kojima se jednostavno ne osjeća dobro... Da li zbog izgleda, boje, udobnosti, materijala, bilo čega... Riješite ih se i zaboravite da ste ih ikad imali...

I na kraju, na vama je da pronađete svoj omiljeni model gaćica, koje će odgovarati vašem ukusu, vrsti odjeće, prigodi i slično. Više ne trebate navlačiti „bakine gače" kako biste se osjećali udobno, no ono što je najvažnije kada birate bilo koji model gaćica je da kada ih obučete niste svjesni da su na vama. Odnosno da vam budu poput druge kože.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.