Zabava

Split

Koncert indie rock benda Nežni Dalibor

Koncert indie rock benda Nežni Dalibor

Po prvi put u splitski Klub Kocka, 26.03. dolazi indie atrakcija iz Srbije - Nežni Dalibor! U Kocku nam dolaze promovirati novi album, te najavni singl „U slojevima".

Za zagrijavanje i after party pobrinut će se domaće dj snage: Kixxy&Tracey i QRT / KLFM.

Nežni Dalibor diskografski debitira na kompilaciji Jutro će promeniti sve? (PGP RTS, 2007.) sa singlom Značajan događaj, u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal).

Tijekom 2007. bend snima tri pjesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu koje objavljuje na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt, 2008).
Prvog rujna 2008. godine objavljen je prvi album grupe Nežni Dalibor - Sredstva i veštine.

Materijal je snimljen u studiju producentske kuće Digimedia u periodu od ožujka do srpnja 2008. godine i sadrži 14 pjesama. Producent izdanja je Boris Mladenović (Jarboli, Sila, Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara).

Album je objavljen za etiketu "Odličan hrčak" a 2010. godine je reizdan u digitalnom formatu za Exit Label i može se besplatno preuzeti sa sajtawww.exitmusic.rs

Nakon izlaska debi albuma bend intenzivira koncertnu aktivnost i neprestano nastupa širom zemlje i regije, uključujući i festivale EXIT 09, Jelen Pivo Live 09, Trenchtown 2010, BELEF 2010...

Tijekom 2010, godine, ponovo u studiju Digimedia i sa producentom Borisom Mladenovićem, Nežni Dalibor snima svoj drugi album.
Izdanje pod imenom "Normalan život" koje sadrži 11 pjesama, objavljeno je za etiketu "Odličan hrčak" 24. ožujka 2011. i također u digitalnom formatu za Exit Label.

Na albumu kao gost na organi i sintisajzeru na većini pjesama sudjeluje Marija Jovanović, violinistica benda Ika.

Album je koncertno promoviran širom ex-YU regije, izmađu ostalog i nastupima na festivalima EXIT 2011, Terraneo, Taxirat, ali i dalje u Europi od čega se izdvajaju nastupi benda na festivalu Glimps u Belgiji 2012. godine i Waves festivalu u Beču 2013.

Krajem 2011. godine bendu se na sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine bend je dobio novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagjja.

U novoj postavi, u studenom 2013,. bend je izdao treći album koji nosi ime benda "Nežni Dalibor" i sadrži 8 pjesama snimljenih i ovaj put u studiju Digimedia sa producentom B. Mladenovićem.

Bend tijekom 2014. nastavlja sa redovnim koncertnim aktivnostima u regiji, da bi se sredinom 2015. posvetili snimanju novog materijala, ovog puta u beogradskom Studiju P3, sa producentom Casparom Wijnbergom (The Saints, Worldly Savages).

Prvi singl sa budućeg četvrtog albuma je pjesma "U slojevima", za koju je snimljen i video u režiji Raška Miljkovića. Izlazak albuma je planiran za proljeće 2016. a prethodit će mu minimalno još jedan singl. Pjesma "U slojevima" se od 8.12.2015. može preuzeti sa bandcamp strane benda.

Album se može besplatno preuzeti sa bandcamp strane benda: http://neznidalibor.bandcamp.com/ 

Warm up & after: Kixxy&Tracey I QRT / KLFM

Ulaznice za koncert možete kupiti u Caffe Baru „Basket" i na šanku Kluba Kocka po cijeni od 30 kn.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.