Zabava

Manifestacije i festivali

Festival Visualia 2016 i City Tour Pula

Festival Visualia 2016 i City Tour Pula

Turistička zajednica grada Pule (TZG Pule) počinje s promocijom većih manifestacija i događaja grada Pule. Naime, na poseban način realizirana je promocija uz pomoć interaktivnih instalacija manifestacije Visualia - festivala audiovizualne umjetnosti koji će se ove godine održati od 12. do 14. svibnja u Puli.

Tako će TZG Pule na jednu večer predstaviti pulske manifestacije u gradovima domaćinima te pozvati njihove stanovnike da posjete festival Visualia, ali i druge manifestacije koje se održavaju u Puli. Promocija se, osim svjetlosnim instalacijama, prenosi i na video zidu te drugim promotivnim materijalima.

Bogatstvo međunarodnog festivala Visualia je sudjelovanje inozemnih umjetnika koji dolaze u Pulu. No, još veću vrijednost Festivalu daje sudjelovanje domaćih snaga iz udruge Sonitus koji kreiraju program te znaju odabrati posebne lokacije čime uspješno raliziraju jedinstvene svjetlosne instalacije.

Upravo su članovi kreativnog tima Sonitus osmislili i realizirali video zid koji je s jedne strane projicirao promotivne video uratke događaja i manifestacija u Puli. Video zid je s druge strane bio interaktivan te je svjetlima pratio prolaznike.

Osim video zida, posjetitelji ove promocije, mogli su sjediti na svjetlećim klupicama na kojima se može svirati. "Svjetleći štular" šetao je i animirao prolaznike dijeleći programe raznih pulskih događanja.

Promocija obuhvaća razdoblje od mjeseca svibnja, mjeseca održavanja same Visualije, do Dana antike, Spectacule Antique, 22. PUF-a - međunarodnog kazališnog festivala, 63. Pulskog filmskog festivala, 14. Seasplash festivala, Dimension festivala, 22. Croatia bike week-a, Outlook festivala, sportske manifestacije Ironman 70.3., 22. Sa(n)jam knjige u Istri te sve najavljene koncerte u Areni.

Ovogodišnja promocija započela je jučer u Rijeci gdje je bio prvi u nizu pulski City Tour. S početkom u 20 sati, upalile su svjetla svih instalacija na Trgu 111. brigade hrvatske vojske u Rijeci.

Ovo je bila prigoda da se stanovnicima i posjetiteljima Rijeke približi ne samo festival Visualia, već i Pula kao destinacija festivala i većih događaja. City Tour Pule nastavlja se u Ljubljani, Zagrebu i Trstu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.