Kultura

TZG Pule

Festival Visualia od 12. do 14. svibnja u Puli

Festival Visualia od 12. do 14. svibnja u Puli

Svakako dobro proučite programe po lokacijama jer je definitivno, od 12. do 14. svibnja, Pula prava čarolija za sva čula

UTurističkoj zajednici grada Pule (TZG Pule) održana je konferencija za medije povodom održavanja festivala Visualia. Predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre (AMI), zatim Marko Bolković, predsjednik udruge Sonitus i direktor Festivala te Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZG Pule.

"Festival Visualia je projekt koji su građani i posjetitelji Pule jako dobro prihvatili. Približavamo se i četvrtom Festivalu te bi se željela zahvaliti svima koji sudjeluju u realizaciji ovog festivala i prepoznaju kvalitetu njegovog programa," istaknula je u uvodnim riječima direktorica TZG Pule Sanja Cinkopan Korotaj.

Osnovni cilj Visualije je modernizacija postojećih i približavanje novih tehnologija građanima na atraktivan i neuobičajen način.

 

Svakako dobro proučite programe po lokacijama jer je definitivno, od 12. do 14. svibnja, Pula prava čarolija za sva čula.

VisuaLab/EduSplash-multimedijska platforma za edukaciju i razvoj predstavit će radove polaznika dviju radionica: VJ i mapping u Titovom parku koji će se prikazivati sve tri festivalske večeri te prezentacijau radova polaznika Ableton Lab radionice koja će se održati samo u subotu od 21 do 24 sata. Također u subotu, održat će se zatvaranje festivala u BECK'S KLUB-u do 5 sati ujutro uz nastup sljedećih DJ-a: DJ BEBE, MGK aka BLJUSHT i INNACA.

Detaljan program možete potražiti na FaceBook stranici Festival Visualia http://www.facebook.com/FestivalVisualia.

Programi koji iziskuju da ih posjetite u točno određenom vremenskom periodu su D-Stroy (video mapping) na Forumu od 21.45 do 22 sata, Lighting Giants i Dancing with Giants u 22.15 sati te From Idea into Reality, u čast stošezdesetoj godišnjici brodogradilišta Uljanik, svake večeri s početkom u 22.30 sati na Rivi.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istre naglasio je da već treću godinu surađuju s Udrugom Sonitus te da će to i nadalje nastaviti. "Ono što nam je vrlo važno kroz suradnju s udrugom Sonitus je ta specifična kreativna nadogradnja koja daje drugačiju vizuru naših spomenika Pule. Tako smo lani sudjelovali u kreaciji velike Svjetlosne razglednice iz Pule u Areni. Ove godine radimo zajedno izložbu s domaćim, lokalnim snagama te nas to jako veseli. Izložba koja ima toplu ljudsku priču, očarati će vas ali i potaknuti dijete u svima nama," naglasio je Komšo. Samo prva tri dana festivala, od dana otvorenja 12. svibnja, izložbu će biti moguće pogledati besplatno od 9 do 24 sata. Nakon Visualije, moći će se redovno pogledati svakoga dana od 9 do 23 sata te će biti otvorena do 31. kolovoza 2016. godine.

TZG Pule je putem instalacija Visualije promovirala neke veće manifestacije tijekom proteklih mjeseci na Pula City Tour-u. Obilaskom Rijeke, Zagreba, Ljubljane i Trsta najavljene su najveće pulske manifestacije. Bogatsvo Visualije jesu upravo domaće snage i suradnja koja rezultira sve većim brojem posjetitelja pulskih manifestacija.

Za sam kraj konferencije gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić čestitao je organizatorima festivala Visualia te svima koji su prepoznali značaj ovog projekta. "Ovo je doista jedan primjer da Pula zna i može, da imamo kreativne i sposobne, inovativne ljude. Sunce i more imamo, prekrasnu povijest smo nasljedili, a ovakvi programi čine dodatni motiv i poziv da posjetitelji dođu i posjete našu Pulu i  Istru. Iskrene čestitke i zahvala svima koji podupiru ovaj festival," zaključio je gradonačelnik Miletić. 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.